BAKSLAG! Vetlanda BK kan inte hyllas

Bakslaget. Efter ett antal mycket bra matcher och meriterande segrar kom då ett bakslag för Vetlanda BK. VBK föll med 2-3 (1-2) mot Sirius inför drygt 1000 åskådare.

VBK har, helt rätt, hyllats för sina insatser i inledningen av Elitserien. Men de hyllningarna plockar ingen fram efter hemmamötet mot medelmåttiga Sirius.

Nu var man tillbaka igen med ett ständigt vändande av spelet och där skottvilligheten nästan helt var borta. Och sämst var den första halvleken. Från båda lagen. I princip en stor gäspning.

Och inledningen på andra var inte mycket bättre. Det var först under matchens sista 20 minuter som VBK tog tag i taktpinnen. Men närmare än Axel Ekholms 2-3-reducering med 20 minuter kvar kom man inte. Då hade Sirius strax innan gjort 1-3 då VBK hade både Philip Lennartsson Pontus Blomberg på utvisningsbänken. De åkte i princip ut i samma matchmoment. Och utan att utvärdera domarens insats så kan vi nog skriva att VBK och huvuddomaren inte var överens om mycket…

Nio hörnor hade VBK. Lägg till 38 från tidigare matcher och VBK har totalt haft 47 hörnor. Philip Lennartsson gav VBK ledningen med 0-1 i premiärmatchen mot Villa-Lidköping. Därefter har hörnskyttet varit bedrövligt från de gulsvarta.

Eftersom VBK valt att utlysa denna matchen som ”Pontus-matchen” i samband med att Pontus i dag har namnsdag specialstuderades VBK:s tre Pontus:

• Pontus Blomberg: Stod för framspelningen till båda VBK-målen via två lyft. Drog också på sig en utvisning.
  • Pontus Vilen:Stod inte att känna igen. Men så hade också Sirius en kompakt försvarsmur som var svårt att ta sig igenom.
  • Pontus Nordström: Hade några bra lägen i första halvlek, men i andra fick både han och lillebror Emil mest nöta bänken.