Nyheter

Bandyframtidsman blev Rotary-stipendiat

Sedan 1989 har Vetlanda Rotaryklubb delat ut ett sti+pendium till en lovande junior i någon disciplin. På torsdagen var det dags igen. Och helt visst hade juryn bland alla ansökningar vaskat fram ett bra naman: Joakim Andersson.

Det är ynglingen, en 18 år gammal svärmorsdröm som tränaren Mattias Renholm uttryckte det, som spelar forward i VBK elitserielag, som har en god vana att göra mål – och som den här helgen spelar i P 19-landslaget i Västerås.

Klubbens president Bertil Nilssons bandyhjärta fröjdades storligen, när han när han fick lämna över det inramade diplomet plus en check på ett antal tusen kronor till Joakim Andersson, som inte bara är bra på bandyisen – han hinner dessutom med att sköta gymnasieplugget på naturprogrammet

till lärarnas fulla belåtenhet.

Vad som följer efter studenten till våren har han inte hunnit bestämma än – antingen kanske hitta ett jobb något år för att sedan börja plugga – eller försöka finna något han kan plugga hemifrån på distans. Vad vet han ännu inte.

För bandyn tänker han inte släppa.

Men just nu liger fokus på att jobba hårt tillsammans med laget för att komma uppågt i serietabellen. Varför laget haft det motigt hittills i vinter vet varken han eller någon annan.

Men det vill Jocke vara med och ändra på.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook