Bandy Ekonomi Höglandet Småland Toppnyheter Vetlanda

BANDYKRITIK: Bestämdes spelschemat på puben?


Sattes elitserien en glad fredagskväll på puben, undrar bandyexperten Leif Hedberg i en bandykrönika efter att halva elitserien i bandy spelats.

13 spelade omgångar. Halva serien. Exakt. Så långt har nu elitserien i bandy spelats. Och Vetlanda BK ligger på en helt klart godkänd sjundeplats. Men det är efter en berg- och dal-liknande första halva.

Ändå egendomligt att halva serien nu är spelad. VBK har nämligen ännu inte mött IFK Vänersborg någon gång. Och det första mötet mot Lilla Paris sker i omgång 21! Då återstår det endast sex omgångar. Det andra mötet mot Vänersborg är i omgång 25…

Än värre är det för jumbolaget Åby/Tjureda. När omgång 19 är avverkad har man ännu inte mött vare sig Edsbyn eller Villa-Lidköping. Nu kanske Åby-supportrar tycker det är skönt.

Laget från Helgasjöns västra strand har ju inte direkt rosat marknaden i år. För så dags, när omgång 20 är spelad, är man förmodligen tillbaka i Allsvenskan. Skönt då att man dittills inte mött Sveriges två bästa lag. Men man kan fundera på hur seriemakarna fick ihop det här? En sen fredagskväll på puben?

LEIF HEDBERG

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook