Bara 3 anmälningar till polisen på Torget i Forserum | Höglandsnytt
Nässjö Nyheter

Bara 3 anmälningar till polisen på Torget i Forserum

Polisen upprättade en mobil polisstation på Torget i Forserum för att ta emot polisanmälningar under torsdagen, anmälningar relaterade till brott mot etniska somalier på orten. När polisen lämnade Forserum på kvällen hade tre anmälningar tagits emot.

Av dessa tre anmälningar kunde, enligt polisen på plats, en relateras till brott mot somalier. De två andra var brott som etniska svenskar anmälde.
Även om det kan ha funnits förväntningar från olika aktörer i samhället om att flera brott skulle anmälas under dagen har polisen tidigare meddelat att man inte hade några som helst förväntningar.
Tilltaget med en mobil polisstation ska utvärderas.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

10 Comments

 1. Varför utger man vilken tillhörighet personerna som gjorde anmälan har? Det gör man ju aldrig i övriga nyheter?

  1. Ja, det är mycket märkligt …det brukar man ju annars bara göra när etniska svenskar begår brott.

 2. Men…….jag förstår ingenting. Det var ju enligt viss media raskravaller, lynchningar, förföljelse och hot mot somalier i Forserum? Eller är alla somalier redan utflyttade och kanske anser det besvärligt att åka till Forserum för att göra anmälan. Nej, jag vet……de är för rädda för att anmäla givetvis. Så måste det ju bara vara. Usch för alla elaka svenskar i Forserum som är så elaka!

 3. Till Therese: Det hade varit absurd att inte påpeka etnicitet på anmälarna då hela denna historia om ev. händelser i Forserum baseras på vad en viss etnisk grupp säger sig vara utsatt för.

 4. Just därför borde man på samma sätt alltid vara öppen med vad olika etniska grupper utsätter andra för. Då blir det ju sedan inte lika oförklarligt när de själva till slut råkar ut för något.

 5. Det var ett tappert försök av media och politiker att måla upp svenskar som monster som attackerar somalier bara för att de är annorlunda. Nu när sanningen börjar nystas upp inväntar jag en rättvis rapportering av händelserna och påståendena. Men jag misstänker skarpt att media nu vänder Forserumsborna ryggen och tystar mer hela historien.

 6. Forserum slår väl alla rekord i poitiska klavertramp och ett riktigt journalistiskt bottennapp.
  Polisen upprättade en mobil enhet för att ta emot anmälningar av ”brott” mot somalier på Torget i Forserum. Det av media utmålade enorma problemet med förföljelse resulterade i en anmälan. Med tanke på vad somalierna påståtts varit utsatta för så borde nog mer än en anmlan inkommit eller gick luften ur ballongen när man fick möjlighet att verkligen anmäla. Var tog nu alla journalister vägen ?? Efter alla uppblåsta artiklar i Aftonbladet så vart det helt plötsligt inte en enda liten rad när det förväntade antalet anmälningar uteblev.

  I en del mediarapportering framgår att det möte som avhölls med kommunala representanter och somaliska föreningen i Forserum så deltog även Rashid Musa ordf för Muslimska mänskliga rättighetskommittén.
  Har någon granskat vad denna förening står för ???
  En normal smålänning skulle knappast anse den rumsren.
  Det var efter detta möte som Rashid Musa delgav bl a SVT en mängd uppgifter på nya händelser ingen hört talas om tidigare. Varför kommer de upp på bordet i efterhand eller är det någon som fabulerar för att vinna sympati för egna syften ?? Helt klart ifrågasatt.
  Man kan vara betänksam när tidigare nämnd person använder media och händelserna i Forserum för att argumentera för att funantimuslimsk rasism måste högre upp på den politiska dagordningen. Det är också en grav anklagelse samma individ riktar mot rättsväsendet att inte ta upp anmälningar. Det är förvånande att media inte synar Muslimska mänskliga rättighetskommittén ordentligt i sömmarna eller det kanske är rasism.
  När ska de politiker i kommun och samhällsföreningen som varit delaktiga ställa sig på torget med dumstruten på ???

  Integrationsminister Erik Ullenhag folkpartist till råga på allt elände kritiserar Nässjö kommun för att ha bagatelliserat vad som har hänt.
  Är det inte dags för Ullehag att vakna upp och få av sig pyjamasen för snart drar det ihop sig till val, Men som så många andra så har Ullenhag tappat sitt fotfäste i verkligheten under sin sjusovarperiod i kammaren.

Kommentarer avstängda