Ledare Nässjö Opinion

Bara en vinnare efter Forserumsspektaklet

Det är synd att behöva kalla förföljelser av människor för spektakel men efter den uppståndelse det vållade i Forserum går det inte att göra något annat. Alla som använt Forserum som en bricka i ett spel är skyldiga till att sverigedemokraterna står som vinnare.

Gång på gång gör politiker och organisationer misstag efter misstag i flyktingdebatten. De har inte insett, vilket de borde gjort vid det här laget, att det bara finns en aktör som kan vinna på integrationsfrågorna: sverigedemokraterna. Så länge som debattklimatet ser ut som det gör i Sverige är alla andra dömda att förlora.

Därför är det naturligtvis märkligt hur andra partier och organisationer agerar när en sådan sak som trakasserierna i Forserum dyker upp. Istället för att låta polis utreda och andra lokala organisationer ta hand om saken slogs det på stora trumman. Och detta i en fråga som skär och söndrar i det svenska samhället som aldrig förr.

Media skuldbeläggs. Med viss rätta. Riksmedias dramaturgi avlägsnar sig dock från somalierna och handlar mer om förutfattade meningar om inskränkthet i småländska samhällen, hålorna som de älskar att resa till för att få sin egen kosmopolitiska stadskultur bekräftad. Att sedan de brottsutsatta somalierna glömts bort är enormt tragiskt.

Politikerna som flockades till Forserum bär också skuld. Att använda, utnyttja en ort och dess befolkning för att driva egen agenda är klandervärt.
Andra organisationer som reste till Forserum och uttalade sig ska också ställas till svars.
Men deras dumhet får tjäna som straff nog. De har alla serverat sverigedemokraterna en festmåltid av ståtliga mått som leder till valframgångar 2014.

Sverigedemokraterna, som inte längre får underskattas, gjorde ett genidrag genom att dyka upp sist av alla i Forserum och dessutom göra det som alla andra också borde gjort: ställa sig på Torget och möta folk och media. Sedan fick partiet draghjälp av ett makalöst oprofessionellt uttalande av Nässjö kommun. Var finns kommunikationsstrategerna när de behövs? Vi får hoppas att Nässjö kommun nu verkligen sätter igång en marknadsföringskampanj för Forserum.

Och var finns det hävdvunna svenska samförståndet, den konsensus som gjort Sverige känt och ökänt, när det kommer till flyktingpolitiken? Gång efter annan tvingas vanliga medborgare se hur extrema åsikter åt alla håll diskuterar, utifrån sina egna agendor, utan att någonsin vilja mötas i mitten. Detta förhållningssätt är en stor fara för det svenska samhället.

Höglandsnytt 8e sep.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

11 Comments

 1. Är så trött på det här snacket om Forserum, hur svårt kan det vara att lösa ett sådant problem 2012. Vi kan åka till månen och flyga över hela världen, men att lösa ett problem i ett litet samhälle som Forserum verkar ju vara hur jävligt som helst!

 2. Samvetsgranna politiker och vissa organisationer/föreningar tror ha gjort något bra men ack så fel det blir. Naiva lokalpolitiker går likt musen i råttfällan när media har målar upp en bild med tänkbara godsaker. Att sedan vissa små uppblåsta lokala politiker tror sig ha så stort inflytande så att man sätta sig över demokratin genom att uppmana andra partier än sitt eget att besöka orten och ta del av fakta är horribelt.
  Bondeförbundet och Anders Karlsson får väl företräda de mest lättförledda politiker som någonsin valts i fullmäktige. När kommer ursäkten till Forserums invånare ????

 3. Bra artikel höglandsnytt,men som vanligt dra ni fel slutsatts.Att det hävdvunna svenska sammförståndet och konsensussverige går förlorat är ju den extrema invandrings och flyktingspolitikens fel som har förts dom senaste decennierna.

 4. Huvet på spiken. detta borde läsas av alla nationalister och alla expo-kramare så får de förstå hur de drar vårt land i fördärvet

 5. En ovanligt klarsynt artikel.
  Tänk att man skall behöva skriva ”ovanligt” i sammanhanget?
  Det om något indikerar hur sjuk hela invandringsdebatten är.

 6. Bra Gadderyd. Somalien är det land där könsstympning förekommer mest. Beror det måhända på fega karlar, som inte kan hävda sig på annat sätt än att trycka ner de svagare. Hit kommer ju mest ensamma män som lämnat familjen i sticket där nere. Sedan ska det snyftas om anhöriginvandring. Cleven

 7. Tror nog att det är den femte gången jag ställer dessa frågor. Vem vill inför sharia i Sverige? Vem försöker islamisera Sverige? Sluta med konspirationsteorierna om att muslimer ska ta över Sverige. Det är snarare tvärtom. Det var inte Irak som invadera USA utan det var USA som invaderade Irak. Det finns inga talibaner i Sveriges gator utan det är svenska trupper i Afghanistan. Det är inga pirater utanför Sveriges kust utan det är svenska marinkåren som terroriserar oskyldiga fiskare i Somalia. Vem är egentligen terrorist? Vem är det som friberövar oskyldiga människor från deras grundläggande mänskliga rättigheter samtidigt som man försöker tvinga på den 3:e världen den så kallade “demokrati-paketet”. Ett paket som innehåller lögner, vapen, exploatering, misär, fattigdom etc. Västerländsk demokrati är bra för Sverige och vita svenskar men du kan inte komma och säga vad vi har för skyldigheter i det svenska samhället utan att redogöra för oss vad våra rättigheter innebär. Om Sverige inte vill ge oss våra rättigheter i praktiken då kan ni inte heller kräva något.

  1. Tror du på det där dravlet själv? Din text innehåller så mycket felaktigheter att det inte ens är lönt att kommentera dem. Packa väskan till Kandahar nu och lämna oss.

 8. En ursakt till Forserumsborna laer aldrig komma. Jag onskar att varenda svensk journalist lamnar Sverige eftersom de hatar landet saa mycket.

Kommentarer avstängda