Höglandet Nyheter

BARA ENSAMHETEN KVAR – FIASKO för kärlek på internet

Drygt 1,5 miljon svenskar har nätdejtat och var tionde har gjort det senaste året. Det visar statistik ur rapporten Svenskarna och internet 2017 från Internetstiftelsen i Sverige, IIS. Men i 72 procent av fallen blev det ingenting av dejtandet.

Inför alla hjärtans 14:e februari kommer här statistik på svenskarnas nätdejtande. Statistiken är hämtad ur IIS rapport Svenskarna och internet 2017 som släpptes i höstas.

1,5 miljoner, alltså 20 procent av de svenska internetanvändarna (16 år och uppåt) har testat nätdejting någon gång, 11 procent det senaste året. Bland de yngre är det dock betydligt vanligare – var tredje 16-25-åring har nätdejtat senaste året.

Intresset för att använda dejtingsajter och appar är givetvis också förknippat med det civilstånd man har. 35 procent av de ensamstående har dejtat senaste året medan ingen av de gifta i undersökningen har gjort det. Det är också vanligare att personer som bor i storstad har nätdejtat (13 %) senaste året än personer som bor på landsbygden (8 %).

Leder då nätdejtandet till några långvariga relationer? De i undersökningen som uppgav att de använt dejtingsajter eller dejtingappar fick följdfrågan om vad som hade hänt sedan. 15 procent svarade att de hade blivit sambo eller gifta, 13 procent hade startat en relation. Ytterligare 34 procent hade träffat någon med det blev inget och resterande 38 procent hittade ingen.

Svenskarna och internet är Sveriges största undersökning om svenskarnas internetanvändning och har genomförts sedan år 2000. 3000 personer deltog i undersökningen för 2017.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook