Bara glädje då Viktoria och Daniel kom | Höglandsnytt
Nyheter

Bara glädje då Viktoria och Daniel kom

Det var idel glada miner i Vrigstad på fredagsförmiddagen. Förväntansfulla dagisbarn med flaggor i händer och små egenhändigt ritade budskap tillsammans med dagisfröknar, unga mammor, pensionärer och allmänt nyfikna väntade.

Det var inte vilka som helst man väntade på. Kronprisessan Viktoria och prins Daniel var på ingång för att hälsa på hos David Gunnarsson, DaveArt, världskändis med sina hockeyhjälmsdkonstverk.

 En liten bit efter tidsschemat kom paret tillsammans med landshövdingen Minoo Akhtarzand 

till Vrigstad och svängde upp på DaveArts parkeringsplats. Den var kantad med barn, mest, men också väldigt många vuxna. Säkert fanns där ett par tre hundra.

De många poliserna hade inte några problem med att få de små att hålla sig undan asfalten men tveklöst låg det spänd förväntan i luften.

Och så kom de båda huvudpersonerna, som möttes med jubelrop när de steg ur bilen. Sävsjös kommunfullmäktigeordförande Ingvar Jarfjord (som hade varit med på landshövdingens middag på residenset på torsdagskvällen) tog emot, hälsade välkommen, överlämnade en gåva och presenterade kommunalrådet Stefan Gustafsson och kommunchefen Per Thörnqvist.

Sen kunde inget tidsschema eller vakter hålla Viktoria borta från barnen. Det blev en lång, tidskrävande vandring med blommor och vänligt småprat med småttingarna och även ordutbyte med de vuxna.

Sen blev det dags för besökets ändamål: en träff med David Gunnarsson inne i hans kombinerade utbildningslokal och ateljé. Det är nog få här hemma som inser hur stor han är i hela den värld som sysslar med ishockey och den som sysslar med airbrushmålning. När han kommer till USA och Kanada är det inte någon liten sketen pöjk från Norra Ljunga, det är den firade artisten.

Besöket inne i ateljén innehöll också ett moment, där kronprinsessan fick prova på målandets ädla konst – men resultatet ville hon inte ha dokumenterat.

Besöket i Vrigstad blev nog så lyckat och givande som man kunde förvänta sig. Ytterligare lite försenad gav sig sällskapet i väg mot Möbelriket i väg – vid länsgränsen tog nya poliser över bevakningen medan landshövdingebilen körde ända fram.

Från Vrigstad gick färden som sagt ner till Lammhult, där hans majestät konungen av Möbelriket Johan Sjöberg tog emot tillsammans med bl a landshövding Kristina Alsér, m ängder av flaggviftande barn, karoliner som sköt salut så trumhinnorna bågnade.

Tillsammans med Kung Sjöberg och landshövding och ett antal honoratiores togs gästerna in för en rundvandring bland möblerna i Möbelriket. Plus TV-fotografer.

Tidningarnas stillbildsfotografer hade icke tillträde. För dem blev det ett jobb i Möbelriket utan möbler.

Därom hade naturligtvis inte varken Viktoria eller Daniel någon aning. De fortsatte ntill V äxjö och nya övningar inför kvällens middag på residenset.

Under lördagen besöker de unga tu Kosta.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook