Fotboll Nyheter

Bara upplopp, rasistangrepp och massa bränder – polisen nöjd med fotbollsmatchen

Polisen förväntar sig att dräggen sänker sig till en låg prekambrisk nivå när det är dags att spela fotboll i Stockholm. Upplopp och pyromani är därför en framgång.

Under söndagen spelades ett fotbollsderby i stockholmsförorten Solna. Det spårade ur som vanligt när fotbollsdräggen kom och åsamkade skattebetalarna stora kostnader.

”Dagens polisinsats innebar ett behov av färre polisingripanden än vad en derbymatch i Stockholm brukar göra. Det är positivt”, säger Christoffer Wedelin, kommenderingschef för polisens insats, i ett nyhetsmeddelande.

Polisen rapporterar om:

  • En anmälan om upplopp på Solna station innan matchen. En person blev gripen och anhållen misstänkt för inblandning.
  • En anmälan om hets mot folkgrupp, efter en gest inne på arenan. Personen är delgiven misstanke samt har getts tillträdesförbud ett år efter beslut av åklagare.
  • Två anmälningar om skadegörelse, en utanför och en inne på arenan. En av dessa personer har också omhändertagits för fylleri.
  • En person har anmälts för brott mot ordningslagen efter att ha eldat med bengalisk eld utanför arenan. Personen har getts tillträdesförbud i sex månader efter beslut av åklagare.
  • Det har tänts bengaliska eldar inne på arenan och anmälan om brott mot ordningslagen har skrivits av polisen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook