Kultur Nyheter Vetlanda

Bara Vetlanda vill betala för Körslaget

Vetlanda kommun lägger ner minst 100 000 kronor på tv-programmet Körslaget genom att betala till produktionsbolaget. Ingen annan av kommunerna som deltar i tv-programmet betalar eller vill betala.

Vetlanda kommun betalar bland annat hotellvistelse för produktionsbolaget och för arrangemanget av en konsert med körmedlemmarna. Vetlanda kommun tror sig genom detta kunna påverka bilden av Vetlanda kommun och vill gärna använda varumärket Körslaget i sin marknadsföring.
Totalt har sju kommuner med en kör i årets Körslaget. Fem kommuner (Ekerö, Örebro, Sollentunga, Visby och Angereds stadsdel i Göteborg) betalar ingenting.
Enligt en granskning av Corren berättar kommunerna att de inte till att skattemedel ska gå till kommersiell verksamhet.
Också Linköping har med en kör och har ett avtal med tv-bolaget som innebär 180 000 kronor i kostnader. Linköpings kommun känner sig däremot lurade och ska ha trott att det verkligen kostade att få vara med.
”Vi har aldrig varit intresserade av att använda deras varumärke. Den information vi fick var att det kostar pengar att vara med. Vi vill inte betala något”, säger Anders Thorén, evenemangschef på kommunala Arenabolaget i Linköping till Corren.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

 1. Om Vetlanda går och vinner? Kan det vara väl satsade pengar… Men den chansen är bara 1%, Så kommunens skattebetalare kan känna sig blåsta!!

 2. Ja ”skattebetalare” ska väl inte stå för KÖRSLAGET när det finns så många hål att täppa till för 100000 kronor i Vetlanda Kommun.
  Bra B.Johanzzon.

  Satsar jag 100000 tusen på en lott och hoppas på att få vinst då bör det vara säkra kort men högs troligt är att jag förlorar.

  Oförståligt av Vetlandas politiker som inte vet att de kastar våra skattepengar i ”sjön”.
  Lek inte med våra ”Skattepengar”

  Skattebetalare

 3. Precis vad jag velat att pengarna skulle gått till. Om politikerna i vetlanda kan samsas i sandlådan kanske dom kan lägga ner björköby skola och kanske ett ålderdomshem så dom får mer pengar över att skänka till tv program som troligtvis 5 % av kommunens invånare tittar på.

 4. Ää lägg av, all PR-för våran lilla kommun är bra oavsett hur det går…
  Mina skattepengar får dom gärna lägga på detta..

 5. Vetlanda behöver all positiv publicitet man kan få… Efter så många år är det bara fortfarande ”Louicefallet” som hägrar…..

Kommentarer avstängda