Barndomen går inte i repris | Höglandsnytt
Debatt

Barndomen går inte i repris

Det finns föräldrar som inte har råd att köpa glasögon eller nya gummistövlar till sina barn. Än mindre besöka Astrid Lindgrens Värld.

Fast Sverige är ett rikt land och välståndet har ökat under 2000-talet har också klyftorna vidgats mellan de som har väldigt mycket och de som har mindre. Då är det inte så smart att prata om hur mycket mer vi kan sänka skatten. Den moderatledda regeringen har låtit skattesänkningar för de rikaste gå före satsningar på välfärden.

Resultatet är, bland annat, en ökad barnfattigdom. S-kvinnor satte fokus på Barnfattigdomen i valet men då var det få andra som såg frågan som viktig. Idag tvingas alla partier i debatter förhålla sig till problemet. Gemensamt för de fattiga barnens föräldrar är att de saknar jobb, alternativt tvingas jobbar deltid och till en låg lön. Vi socialdemokrater tycker därför att den viktigaste insatsen för att motverka barnfattigdom är att bekämpa arbetslösheten. Istället för fler skattesänkningar vill vi göra investeringar för att få långtidsarbetslösa tillbaka i arbete och ge alla rätt till heltid. Barndomen går inte i repris. Och det är bara ett land som tar hand om sin uppväxande generation, som tar han om sin framtid. CARINA HÄGG (S)Riksdagsledamot

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook