Nyheter Vetlanda

Barnen slipper vänta ensamma på skolan

Skolskjutslinjerna görs om och barnen på Kvillsfors skola måste inte vänta ensamma innan skoldagarna börjar, men vänta måste de fortfarande göra, en del barn till och med längre än tidigare.

Höglandsnytt kunde innan jul berätta om hur Vetlanda kommun svek föräldrarna till ett dussintal barn från nedlagda Pauliströms skola när man drog in frukosten och tillsynen till barnen på morgnarna. Nedskärningen var ett led i besparingarna inom skolan som kommunledningen beslutat om.

Barnen kom med skolskjuts 45 minuter innan skolan började och hade när deras gamla skola lades ner blivit lovade frukost och vuxentillsyn som kompensation.
Ilskan bland föräldrarna var stor, föräldrar hotade med att inte skicka sina barn till skolan. Därför tvingades rektor Marita Thorsson till ett möte med föräldrarna efter nyår.
Resultatet av det mötet blir att skolskjutslinjerna ändras.
Pauliströmsbarnen får åka senare men får en längre väg till skolan som gör att de kommer till Kvillsfors klockan 8, en halvtimme innan skoldagen börjar. De får ingen frukost men vid kl 8 ska lärare finnas på plats och ta hand om barnen.
Förändringen av skolskjutsarna innebär att barn från andra orter får vänta längre innan skoldagen börjar.

Skolchefen Jonny Palmkvist öppnar upp för att förändra skolskjutslinjerna från termin till termin så att inte samma barn alltid måste vänta länge på skolan på morgnarna. Det har också varit ett krav från Pauliströmsföräldrar.

[Henrik Simonsen]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook