Nyheter Vetlanda

Barnen tittade på när Myresjöpappa slog mamma

En Myresjöbo åtalas nu vid Eksjö tingsrätt för en rad brott. Han ska bland annat ha hotat slå sina barn och deras mor i Vetlanda och han ska ha försökt slå en polis i Eksjö. I samband med de misstänkta brotten mot barnens mor misstänktes mannen också för våldtäkt som dock inte finns med i åtalet. Enligt åtalet ska mannen också hotat med att döda barnens mor.

[adrotate banner=”5″]
Åklagarens beskrivning av de misstänkta brotten ger en brutal bild. I mitten av mars ska 23-åringen ha släpat upp sina barns mor uppför en trappa i kvinnans bostad. Sedan ska han ha knuffat omkull henne och sparkat och slagit henne i huvudet och på kroppen. Detta ska ha skett medan barnen tittade på.
Misshandeln ska ha skett därför att mamman vågat polisanmäla mannen för andra brott (som också finns med i det färska åtalet). Myresjöbon ska också samtidigt ha hotat med att döda kvinnan eftersom hon polisanmält honom.
Kvinnan polisanmälde alltså mannen för att han i februari ska ha hotat att slå henne och barnen i deras bostad i Vetlanda.
I åtalet finns också en punkt om ofredande och hemfridsbrott där Myresjöbon i början av mars i år ska ha tvingat ut kvinnan ur hennes lägenhet med våld och sedan låst ut henne. ”Hänsynslöst”, menar åklagaren om beteendet.
Delar av rättegången kommer att tolkas till somaliska för målsägandes skull. Åklagaren stödjer sig i huvudsak på muntlig bevisning men också rättsintyg.

Myresjöbon åtalas också för att i början av februari ha försökt slå en polisman som lämnade den cell på Eksjö polisstation där Myresjöbon placerats.
[adrotate banner=”7″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook