Aneby Eksjö Höglandet Nässjö Sävsjö Tranås Vetlanda Ydre

BÄSTA TIPSEN – så ser du bra ut på alla hjärtans dag

Det finns mycket du kan göra för att se bra ut. För bilägare är det till och med livsviktigt att se bra ut när det kommer till att ha fri sikt genom vindrutan. Här är fem prisvärda tips för ett säkrare billiv.

5 tips: Se bra ut och bli mer trafiksäker

 1. Få bort isen på vindrutan
  Isskrapa är ett av de vanligaste tillbehören för att få bort isen på rutan. Är det snö på bilen kan det även vara bra att komplettera med en borste. Ett smidigt tillbehör är den flytande isskrapan som tar bort is på bara några sekunder.
 2. Slipp imman på rutorna
  Driv ut fukten och slipp imman på rutorna med hjälp av en kupévärmare. Vill du ha billigare alternativ som tar bort överskottsfukt och dålig lukt kan du testa med en Torrboll.
 3. Fräscha torkarblad
  Torkarbladen avgör hur bra du ser ut genom rutan. En tumregel är att byta torkarblad i samband med däckskiftet. Då vet du när du bytt senast och torkarbladen fyller sin funktion. Se även till att torkarbladen är fria, så de inte har frusit fast innan du kör. Det kan annars komma som en obehaglig överraskning när du behöver dem.
 4. Tvätta rutan invändigt och utvändigt
  Fukt, ventilation och väder kan sätta sig som en hinna på både utsidan och insidan av bilrutan. Tvätta därför rutan kontinuerligt på insidan och utsidan för att vara säker att du ser bra ut genom bilrutan. Använd en ny microfiberduk för att undvika att repa rutan.
 5. Vattenavvisande finish
  Avsluta med att använda en vattenavvisande finish som ger bilrutan ett osynligt skyddslager. Det stöter bort regn och snöslask samt gör det enklare att få bort is eller insekter.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook