Bedrövlig insats av Vetlanda BK

Vetlanda BK vann över Tranås Bois i bandyns kval till elitserien. Men man gjorde det efter en spelmässigt bedrövlig insats. VBK vann med 6-5 och kan glädjas åt två poäng – inget mer. Att VBK skulle betvinga Tranås var nog alla ganska säkra på. Men att man skulle göra det efter sju sorger och åtta bedrövelser var mindre väntat.
För precis som förra året i kvalet mot Gripen backade VBK hem och framåt kom man högst med 1-2 spelare vid varje anfall. Här var det defensiven som skulle prioriteras och detta trots att Tranås med nöd och näppe tagit sig till kval och förlorat mot mediokra lag som Åtvidaberg och Blåsut.

Visserligen hade VBK bollen mest boll i inledningen av matchen och man gick också fram till 3-0 redan efter 20 minuter, men inte heller detta kunde ge energi åt något anfallsspel att tala om.
Istället kunde Tranås reducera två gånger om i första halvlek och i andra halvlek vände Bois också till ledning med 4-3. Inte helt orättvist. För strax innan att Lasse Lind satte 4-3 på straff räddade BK-målvakten Jonas “Skorven” ett friläge från Robin Öst.
VBK kunde dock ta sig i kragen och göra tre raka mål och ställningen 6-4. Men Tranåsryssen Ivan Lebedev reducerade till 5-6 i 87:e minuten på en hörnvariant och genast blev det nerv igen. Därefter drog dock hemmalaget på sig tre utvisningar inom bara några minuter och VBK spela av matchen och säkra poängen.
Målen gjordes av Jesper Jonsson 2, Joakim Andersson samt Andreas Lysell 2.

I VBK kan ingen framhållas och är det någon som ska ha ett litet extra plus är det målvakten Jonas Persson.
I Tranås utmärkte sig ryssen Konstantin Akhlestin som överglänste samtliga VBK:are. Även Robin Öst var duktig.

VBK har nu två hemmatcher, Örebro på fredag och Ljusdal på söndag. För att vinna de matcherna bör VBK höja sig 37 gånger om – typ.
Det här var riktigt pinsamt att se för alla VBK-fans.
Från de övrigt kvalmatcherna noteras att de slutade oavgjort samtliga, och dessutom i båda kvalserierna.