BEDRÖVLIGT och UNDERVÄRDIGT

Vetlanda BK får även i år möta IFK Motala i åttondelsfinalen efter att ha förnedrats i avslutande elitseriematchen.

I eftermiddags avlutade man seriespelet mot Edsbyn hemma, men den matchen har nog redan VBK glömt vilket dock inte gäller Edsbyns Oskar Wikblad.

VBK förlorade nämligen med hela 3-13 mot Edsbyn. VBK var, och blev visserligen ännu mer decimerat under matchens gång, men gjorde trots det en undervärdig prestation

VBK kom till spel utan Pontus Vilen som var skadad. Dessutom har juniorlaget varit på turne i seriespelet norrut vilket innebar att inte heller Emil Nordström var tillgänglig och att VBK därför bara kom till spel med tre avbytare. Till att börja med…

VBK hamnade i tidigt underläge. Främst genom ett bedrövligt anfallsspel. Som när Eetu Peuhkuri hade en bra möjlighet att gå runt Edsbyns försvar på vänsterytterkanten. Istället valde han att spela hemåt – till en Edsbynspelare. Sju sekunder senare låg 0-2-bollen bakom David Borvall i hemmamålet. Men ganska snart därpå klämde Pontus Nordström in en raket till 1-2 på hörna.

Strax därpå, i minut 15, drog Philip Lindqvist på sig en ful bentackling på Simon Jansson och ådrog sig grovt matchstraff. VBK blev därmed en man kort för resten av matchen. Samt att VBK fick fullfölja matchen med bara två avbytare. Om uppförsbacken var brant innan matchen mot suveräna seriesegraren så blev den inte mindre brant nu. Matchen avgjordes mer eller mindre redan där.

I halvlek stod det hela 1-6 efter bland annat fyra mål av blivande skytteligasegraren Oskar Wikblad som bjöd på stor show hela matchen. Bara fyra minuter in i andra halvlek hade Wikblad gjort ytterligare tre mål och 1-9 i baken för VBK och dit fram sjumålsskytt. Han ensam stannade till slut på nio gjorda mål!

Det gick för övrigt inget vidare för det andra smålandslaget, Åby/Tjureda, heller. Laget föll med hela 3-18 mot Villa-Lidköping. Direkt efter matchen skulle egentligen valen gjorts till kommande slutspel. Men eftersom matchen Frillesås-Bollnäs sköts upp 1,5 timme gjordes de valen senare på kvällen.

Klart är dock vilka lag som möts i åttondelsfinalen. VBK får alltså, liksom förra året, möta Motala med den skillnaden att man nu börjar hemma, nu på tisdag och avslutar på bortaplan på torsdag.

I den andra åttondelen blir det Stockholmsderby mellan AIK och Hammarby. Klart är också att IFK Vänersborg avslutat sin säsong och att Sirius får kvala för att försvara sin plats i Elitserien.