BEDRÖVLIGT! TOTALT HAVERI! Hård dom mot Vetlanda

Håller knappt elitserieklass. Bedrövligt. Totalt haveri. Domen är hård mot Vetlanda BK från bandyexperten Leif Hedbergs sida efter storförlusten på onsdagskvällen.

I senaste matchen mot AIK havererade Vetlanda BK:s spel totalt i andra halvlek. Mot Sirius var det lika illa från matchstart. Detta när VBK föll med 7-2 (6-0) efter en bedrövlig första hälft.

VBK hamnade i underläge med 3-0 redan efter en kvart. Trots en timeout föll 4-0 bara minuter senare och när dryga halvtimmen var spelad stod det 5-0 till hemmalaget. Det blev 6-0 innan halvlek.

6-0!

Mot ett lag som innan kvällen låg sju placeringar lägre ner. Låt vara att bara fem poäng skiljde då, men det är ju ändå bedrövligt och vittnar än en gång om att VBK i sina djupaste svackor knappt håller elitserieklass. Samtidigt som man spelar strålande vid annat tillfälle.

Så här dags lämnade också VBK:s målvakt David Borvall över till Christian Bohman som därmed gjorde säsongsdebut. Bohman skulle till och med svara för en målgivande pass till Emil Fedorov:s 7-2-mål.

Ödets ironi gjorde dock att backen Simon Lundström – av alla – dessförinnan gjorde VBK:s första mål när han reducerade till 6-1. Lundströms första elitseriemål någonsin.

VBK stoppade alltså blödningen i halvlek. Faktum är att man vann andra halvlek med 1-2. Men man har mycket att gå igenom i sin matchgenomgång inför fredagens hemmamatch mot Hammarby.