Nyheter

BENSINBRÄND MAN HITTAD DÖD I DIKE

Sänkt straff för bensinmordet i diket. Dom i mål om mord i Hjällbo.

Hovrätten för Västra Sverige har meddelat dom i målet om mordet på den man som hittades död i ett dike vid en cykelväg i Hjällbo den 21 oktober 2017.

Även i hovrätten döms mannen för mord. Den åtalade mannen döms av hovrätten för mord till 18 års fängelse. Tingsrätten dömde mannen för mord till livstids fängelse.

Hovrätten anser, liksom tingsrätten, att det är bevisat att den åtalade mannen, tillsammans och i samförstånd med andra gärningsmän, förde målsäganden från hans bostad till brottsplatsen i Hjällbo och där dödade honom genom att utöva kraftigt våld mot honom samt att gärningsmännen i samband med dödandet hällde bensin på och tände eld på målsäganden.

En av hovrättens ledamöter är skiljaktig och anser att bevisningen inte är tillräcklig för en fällande dom. Hovrätten anser att omständigheterna vid mordet är mycket försvårande, men inte av sådant slag att livstids fängelse bör dömas ut.

Påföljden bestäms därför till 18 års fängelse. Hovrätten förverkar samtidigt tidigare villkorligt medgiven frihet om drygt 1 år och 8 månader.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook