Höglandet

BESKED: Över hälften av alla svenskar är idioter

Svenskarna har inget behov av att vara bortkopplade på semestern, konstateras nu efter att resultatet av en Sifo-undersökning analyserats.

Frågan är hur mycket tid svenskarna egentligen lägger på sina skärmar? Använder svenskarna sina telefoner, ipads och laptops mer eller mindre under semestern jämfört med i vardagen? I en SIFO-undersökning på uppdrag av resebokningsbolaget Resia kom de skräckinjagande svaren.

På frågan om de är helt bortkopplade från jobbmail och sociala medier under semestern svarar hela 52 % att de inte har något behov av det. Nästan en tredjedel svarar att det är självklart för dem att vara bortkopplade. 13 % menar att de gärna skulle vilja vara bortkopplade men tycker det är svårt att lyckas.

Endast 1 % av svenskarna menar att de behöver koppla bort sociala medier och mail

– Att få koppla bort mail och sociala medier verkar inte vara viktigt för svenskarna för att kunna varva ner och leva ett mer hållbart liv. Här syns ingen skillnad mellan varken kön eller åldersgrupper. Intressant med tanke på hur mycket det pratas om skärmtid och vilken inverkan skärmar har på vår återhämtning, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook