Nässjö

Besked: Sd får inflytande i Nässjö kommun


[adrotate banner=”27″]
Sverigedemokraterna blev med 19,3 procent näst största parti i kommunvalet i Nässjö kommun men det har varit oklart vilken representation partiet skulle få i nämnder och kommunstyrelsen.

Kommunalrådet Anci Magnusson (s) ger via Politikerdialogen besked att sd troligtvis får plats efter andel röster i valet.
”Kommunens invånare har givit partierna via sin röst olika antal ledamöter i Kommunfullmäktige. Detta reglerar i sin tur det inflytande som partierna får i styrelser och nämnder. För SD:s roll innebär detta att de kommer få platser i nämnder och styrelser utifrån sitt valresultat. Det troligaste är att de kommer få platser i samtliga nämnder och styrelser”, klargör Anci Magnusson.

”SD kommer nog finnas med alla nämnder och får stor möjlighet att påverka som alla andra partier”, menar James Sandstedt (kd).
Från Safes sida är det kalla handen mot sd.
”Samarbete med sd ser vi inte som en lösning. Sd måste hitta likasinnade partier att samverka med. Sd får alltså göra som andra partier”, menar Uno Kenstam (safe).
”Vad jag vet har inte sd bjudit in något annat parti för samtal för att skapa ett styre i Nässjö”, säger Anders Karlgren (m).

Genom samarbeten mellan styrande koalition och en övrig oppositionskoalition är det dock fullt möjligt, och troligt, att Sd stängs ute från ordförandeposter i nämnderna liksom posten som oppositionsråd.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook