Nyheter

Beslut idag: Assange fortsatt häktad i sin frånvaro


[adrotate banner=”27″]
Wikileaksledaren Julian Assange ska vara fortsatt häktad i sin frånvaro, beslutar Stockholms tingsrätt efter en lång förhandling idag onsdag eftermiddag.

Att Assange har valt att uppehålla sig på Ecuadors ambassad är inte att betrakta som ett frihetsberövande, anser domstolen, rapporterar TT.
Tingsrätten valde att helt gå på åklagarens linje.
Assange har befunnit sig på Ecuadors ambassad i London i två år.
Assanges advokater kommer att överklaga beslutet som meddelades vid 18-tiden ikväll.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Fallet Assange är en rättsskandal som allvarligt skadar Sveriges anseende i världen. Assange förhördes i detalj innan han tilläts lämna Sverige. Varför kan inte svenska åklagare ställa eventuella följdfrågor till honom i London? Var finns humanitära hänsyn?

  2. Alla inblandade i denna affär är pajasar, som har var sitt ansvar. Allt från Assange själv till, åklagaren, via målsägandes advokat. Dock ligger det tyngsta ansvaret hos åklagaren Marianne Ny., som på eget initiativ, tog upp den nedlagda anmälan. Den första åklagaren gjorde omgående bedömningen att inget brott hade begåtts. Överåklagaren Ny, har en omtalad feministisk profil, och hade sannolikt en politiskt motiv för att ta upp anmälan, för att väcka uppmärksamhet till sig själv och sin sakfråga. Dock räknade hon inte med Assange’s irrationella beteende som nu lett till den aktuella situationen. Av prestigeskäl kommer denna fråga inte lösas av sig själv, fören domstol eller ansvarig chef fråntar Ny ansvaret för frågan.

Kommentarer avstängda