Besvärligt för Sävsjö kommuns ekonomi – anställningsstopp och besparingar. | Höglandsnytt
Ekonomi Nyheter Sävsjö

Besvärligt för Sävsjö kommuns ekonomi – anställningsstopp och besparingar.

På grund av den kärva ekonomin inför Sävsjö kommun anställningsstopp tills vidare. Inför budgeten för nästa år ska nämnderna spara 1 procent förutom skola och socialnämnden som får flera miljoner extra.

Kommunledningen i Sävsjö kommun har suttit i budgetöverläggningar de senaste dagarna.
”Det är besvärligt”, säger kommunalråd Stefan Gustafsson (kd) om ekonomin.
Skolan kommer enligt kommunledningens förslag få tre miljoner kronor extra och socialnämnden en miljon kronor. Där handlar det bland annat om ökade kostnader för socialbidrag.
Övriga nämnder måste spara en procent.
”Vi har lyssnat av alla nämnder. De önskemål som finns är inte möjliga att tillfredsställa”, säger Stefan Gustafsson.

Dessutom inför kommunen nu ett anställningsstopp. De olika förvaltningarna får inte längre anställa och om de är tvungna till det måste de söka dispens hos kommunledningen.
”Jag vet inte hur länge det gäller men åtminstone ett halvår till vi har kontroll över ekonomin”, säger Stefan Gustafsson.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

 1. Men vad händer med alla skattepengar? Man kan inte bara dra in hela tiden. Vi har valt att ha en viss välfärd, så vart tar dom pengarna vägen?

  1. ca 30-40 miljoner är satsade på Stockaryds terminalen bara i år 9 miljoner, har givit 6 -7 anställda, dock består styrelsen inkl suplianger till 10 personer (alltså mer styrelse än arbetare i bolaget). Varav 4 personer från kommunledningen. Med tanken på investerat belopp så är lönsamheten skral 95.000:-, nästan på 0.

   Men som i politikerspråk VI KÄNAR PENGAR…..

 2. Maja,
  Vad händer med alla skattepengar ? Jo dom går till Stockaryds terminalen bara i år 9 miljoner
  Sävsjö kommun har nog pumpat in ca 30-40 miljoner hittills. 6-7 antällda och en styrelse med 7 personer 4 suplianger mer alltså anställda. Terminalens vinst 2011-12, 95.000:-.
  Känn Dig blåst Sävsjöbo…

 3. Vad händer med alla skattepengar?Ett exempel,för en tid sen, så diskuterades en skola vara eller icke vara i Sävsjö,det debatterades,skrevs insändare,protesterades,osv,osv plus en timmes debatt i kommunfullmäktige med fullt av kommuninvånare i kfsalen och det handlade om 700 000kr årligen.Efter debatten på en timme om skolans vara eller icke vara ,så gick socialnämndens ordförande upp och tackade kommunfullmäktige för ett extra tillskott på 3,000000kr årligen för att täcka nämndens ökade utgifter,DETTA TOG FEM MINUTER ,UTAN DEBATT.

 4. Som jag skrivit i andra inlägg, det finns pengar, det är ingen brist på pengar.
  Den viktiga frågan är HUR de används, dvs en fråga om vad man prioriterar.
  I detta fall en skolas varande – eller inte.
  Det finns flera goda anledningar till att det för en vanlig medborgare är nästan omöjligt att ”följa pengarna” i en kommun och hur de används.
  Vi varken ska eller ska få VETA vart skattemedlen tar vägen..
  Jag kan tillåta mig själv att ha mina aningar, men inte skriva dem, då blir jag censurerad..
  men matematik kan jag och applicerad på den info som finns i media blir man förskräckt över vad som egentligen kostar och som kräver enbart halva ägg åt åldringarna på hemmen….

Kommentarer avstängda