Nyheter

Beväpnad kvartett rånade värdedepå

Vid halvettiden natten mot fredagen rånades Panaxia värdedepå på Ljungarumsområdet i Jönköping. Tre eller fyra män tog sig under vapenhot in i lokalerna – enligt vissa uppgifter förekom också skottlossning.

 I lokalerna fanns möjligen så många som fem anställda, som tvangs lämna ifrån sig en okänd summa kontanter. Det mesta tyder på att rånet ägde rum i samband med att en värdetransportbil antingen skulle avgå eller precis hade anlänt.

 

Tillvägagångssättet kan tyda på att gärningsmännen varit tämligen väl insatta i olika rutiner vid värdedepån – hur man arbetar vid en sådan är normalt ganska väl bevarade hemligheter. Möjligheten att det skulle kunna röra sig om någon form av insider-jobb utesluts in i utredningsarbetet.

 

Efter rånet försvann rånarna i en BMW. En sådan bil återfanns kort senare i samma industriområde utbrunnen. Polisen söker nu efter spår i bilvraket.

 

Under natten har polisen arbetat med förhör av dels personalen som fanns inne i värdedepån, dels också med personer som i samband med rånet gjort iakttagelser från gatan.

 

Polisen i Jönköping kopplade redan från början in kolleger i angränsande län för bevakning av de gränsöverskridande vägarna. 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook