Debatt Opinion

Bevare oss för Miljonärskan.

Margot Wallström har tillkännagivit att hon mycket väl kan tänka sig en post inom socialdemokratin igen. Sannolikt åsyftar hon en ministerpost eftersom hon påstår att det inte är partiledarposten hon är ute efter.
Men om socialdemokratin representerar arbetarrörelsen (vilket är synnerligen tveksamt) borde ingen ens nämna henne som lämplig kandidat.
När hon lämnade EU hade hon mage att ta emot ett avgångsvederlag på fem miljoner förutom en pension kring hundratusen i månaden. För närvarande har hon sannolikt en månadslön på minst tvåhundratusen för sitt uppdrag i FN.
Wallström har alltid varit en okritisk och hängiven EU-anhängare och är så även i dag. Hon har aldrig på minsta sätt kritiserat saknaden av demokrati, nomenklaturans extremt stora privilegier och framförallt inte den arbetarfientliga politik som EU står för. Jag vet att hon av många varit första namn för partiledarposten inom partiet. De som anser henne lämpad för en post inom ett ”arbetar- och löntagarparti” kan knappast vilja stärka vare sig löntagarnas, pensionärernas eller vanligt folks intressen. Som vanligt styrs alltför många av den bild medierna har skapat. I Wallströms fall är den helt falsk. Inte efterlämnade hon några positiva spår för folk i allmänhet under sin tid som svensk minister. Skulle det ändå bli så att hon får komma med i en eventuell framtida socialdemokratisk regering visar det bara att partiet tagit ett så långt steg åt höger att det inte längre kan komma längre åt det hållet.

Olle Ljungbeck

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook