Nyheter

Bilar besköts i bostadsområde utanför Jönköping

Två bilar besköts vid halvfyratiden på måndagsmorgonen utanför en villa i Barnarp. Flera personer i grannskapet hörde skotten och slog larm. Förutom bilarna besköts också byggnaden. Ingen boende träffades.

När polisen kom fram till platsen för skottlosningen på Ubbarpsvägen i Barnarp var bil och gärningsmän borta. På gatan låg tomhylsor som ett bevis för att bilarna utsatts för beskjutning – förutom kulhål i plåt, rutor och däck. Även fönsterrutor och yttervägg hade fått kulhål 

Hur många skott som avlossats vill/kan polisen i nuläget inte säga något om, inte heller om pistol eller kpist användes.

Bilarna tillhörde samma familj. Polisen kan i nuläget inte uttala sig om bakgrunden till skottlossningen.

Det har under sommaren förekommit både sprängdåd, bränder och skottlossningar – och även väpnat värdedepårån – inne i Jönköping. Om nattens skjutning kan ha något samband med tidigare händelser kan/vill polisen inuvarande skede inte säga något om.

”Spaningarna bedrivs på bred front”, säger Jimmy Liljebäck, operativ chef.

Han vill inte säga något om huruvida bilarna eller huset tillhör någon som tidigare är känd hos polisen.

”Vad vi sett i sommar är en fullständigt oacceptabel utveckling. Den måste angripas med alla tillgängliga resurser.”

Brottsrubriceringen av nattens händelse är framkallande av fara för annan och skadegörelse.

Förutom ett intensivt spaningsarbete trappar man nu upp den polisiära synligheten i det aktuella området och på platser där man kan ha skäl att misstänka att kriminella element rör sig.

”Synligheten är viktig för att visa medborgarna att vi finns. Vår uppgift är att sprida ro och skänka trygghet. Men även om vi måste satsa i Jönköping får vi inte glömma att länet är stort – vi måste finnas med också där”, konstaterar Jimmy Liljebäck.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook