Biltema bygger 29 meter högt torn i Vetlanda | Höglandsnytt
Ekonomi Nyheter Vetlanda

Biltema bygger 29 meter högt torn i Vetlanda

För att verkligen synas ska ett 29 meter högt torn med en stor skylt byggas intill Biltemabutiken som började byggas idag måndag. Samtidigt kan en livsmedelsjätte vara på gång att etablera sig intill Biltema.

Intill nya Biltemabutiken vid Nydalarondellen i Vetlanda ska den 29 meter höga så kallade pylonen stå och tjäna som ett landmärke och vägvisare.
Vid förstaspadtagsceremonin idag måndag fanns Biltemas vd Olof Fransson på plats. Han tror att upptagningsområdet kring Vetlanda är tillräckligt stort för att locka kunder.
Men Biltema vill inte vara ensamma. För att verkligen få snurr på försäljningen behövs ett annat dragplåster vid Nydalarondellen. Det är så handeln fungerar.
Biltema vill helst se en livsmedelsaffär, enligt Olof Fransson.
Även om Vetlanda kommun inte vill gå ut med några uppgifter om vem som är intresserad av den lediga tomten intill Biltema cirkulerar många uppgifter om att det handlar om livsmedelsjätten Citygross.
Det skulle i så fall bli mumma för kommunledningen som vill att folk ska stanna och handla i Vetlanda.
”Biltemas etablering är mycket viktig. Det kommer att dra hit folk utifrån, som kanske annars hade åkt till Jönköping eller Växjö för att handla”, låter kommunalråd Tommy Bohman (s) meddela.

Biltema öppnar nästa sommar, förhoppningsvis. Kommunen tror sig vara säkra på att man fått bort vattnet som gjort marken något olämplig för bygget. Biltemabutiken beräknas ge 15 arbetstillfällen.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook