Kultur Sävsjö

Bilutställning ”sätter Sävsjö på kartan”


Det vankas 100-tals bilar till Sävsjö nästa vecka. Och inte vilka bilar som helst. Specialbyggda och omgjorda bilar från hela södra Sverige kommer till bilutställningen vid Kulturhuset.
Hampus Dahlstedt och Mikael Trofast på Xtremeautocenter i Sävsjö ligger bakom bilutställningen på lördag. Foto: HöglandsnyttBakom bilutställningen nästa lördag ligger bilimportören Xtremeautocenter i Sävsjö. Som bilimportörer med kunder över hela södra Sverige har Xtremeautocenter ett stort kontaktnät inom bilbyggarkretsar.
”Det sätter Sävsjö på kartan”, säger Mikael Trofast på Xtremeautocenter om utställningen.
Det blir inte bara bilar men också uppvisningar och barnaktiviteter under dagen och pubkväll med musik på Kulturhuset på kvällen.
”Vi frågade Kulturhuset om de var intresserade och de tände direkt”, säger Mikael Trofast om samarbetet där också en rad Sävsjöföretag är med och stöttar arrangemanget.
Mikael Trofast räknar med mellan 50 och 100 utställare från hela södra Sverige.
”Det kan bli mer. Alla är välkomna att ställa ut sin bil.”
Om arrangemanget faller väl ut är det mycket möjligt att det blir en upprepning.
”Vi siktar på nästa år”, säger Mikael Trofast och hoppas på många besökare på lördag.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Lena, snälla, var inte så bitter! När Sävsjö för en gång skull utmärks på kartan för något positivt. Man köper inte bilar på en utställning, man tittar på och fashineras av dom.

  2. Då förstår jag inte vad din kommentar har med artikeln att göra. Finns ganska många icke exklusiva bilar som ”glömmer” att blinka. Det är inte folkvett, det är lag på det. Du får säga till dem nästa gång du ser detta förekomma, vilken bil det än gäller. Rekommenderar även att gå på utställningen, brukar vara kul!

Kommentarer avstängda