Nyheter

Blåsigt – men det kan bli värre frampå natten…

Det har visserligen blåst kraftigt över Höglandet under större delen av fredagen men samhällsstörningarna har var8it mycket begränsade. På sen eftermiddag var bara nåra hundra elkunder i Jönköpings län strömlösa.

Det var då betydligt värre upp i södra Norrland. I Västernorrland (Medelpad och Ångermanland) var samtidigt ungevfär 6 000 abonnenter ut ström.

I Vetlanda var det kunder i västra delen, Bäckaby och Nävelsjö, som råkade mest illa ut. I Nässj hopades felen i kommunens sydöstra del. Varken Aneby eller Eksjö hade några strömlösa områden – och Sävsjö hade klockan 17 ett strömavbrott.

Polisen hade ett fåtal rapporter om trafikstörningar på grund av omkullblåsta träd. Också tågtrafiken fungerade utan större förseningar.

Men det kan bli värre frampå natten. Den hårda vinden ska hålla i sig och kombineras med snö enligt vad SMHI lovar. Det kan falla upp mot 10 centimeter snö, som kan ställa till elände i samband med drivbildningar.

Vid 18-tiden körde en personbil in i ett träd som blåst ner över vägen vid Sund väster om Aneby. Ingen person skadades. Under bilförarens samtal med SOS Alarm kom en bil från andra hållet med fyra personer och körde också in i trädet.

Ingen i de båda bilarna förefaller ha ådragit sig några allvarligare skador.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook