"Blatte-lover" eller "sharia-styrd stat" vem får vara kvar i riksdagen? | Höglandsnytt
Debatt Opinion

”Blatte-lover” eller ”sharia-styrd stat” vem får vara kvar i riksdagen?

”Hur kan Abdirizak  Waberi (m) sitta kvar i riksdagen samtidigt som Erik Almqvist (sd) fråntas sina partiuppdrag”, undrar Kalle Svensson i ett debattinlägg.

Det är givetvis helt oacceptabelt att Erik Almqvist riksdagsman för sd uttalar sig med orden ”blattelover” och ”hora” sent under en krogkväll. Dessa uttalanden har fått konsekvensen för Almqvist att han av partiledningen fråntagits uppdrag för sd.

Dessa uttalanden kan jämföras med den moderate riksdagsmannen Abdirizak  Waberi som bland annat anser att:
“SVT-ankare ska ha slöja”
“Jag vill leva i en sharia-styrd stat”
“Vi tar inte kvinnan i hand”
“Kvinnan har sina plikter inom hemmet”
“Många politiska frågor vill jag lämna till imamerna”
“Ingen riktig muslim går obeslöjad”
“Ogifta män och kvinnor ska inte umgås alls”
“Musik som man kan dansa till är inte bra”
“Mannen ska utföra alla sysslor som sker utanför hemmet”
Jag kan inte bli annat än förvånad över att en riksdagsman med dessa åsikter får sitta kvar i riksdagen med tanke på vad som hänt med Erik Almqvist.

Kalle Svensson

[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Det var banne mig det bästa jag läst på länge! Det är så otroligt trist när medias rapportering är så enkelriktad. Om ett parti som SD, som för övrigt är Sveriges tredje största parti, gör bort sig då slås det på stora trumman och jätterubriker. Men om någon uttalar sig som tas upp i artikeln ovan då blir det inte ens en liten notis!

  2. Håller med Svensk.Hela soppan är politisk smutskampanj mot sd från media.Ytterligen ett bevis på hur journalister blunda i saklighet och yrkesheder,så blir det när journalisterna bedriver politisk propaganda,då silar man mygg och sväljer kameler på detta tydliga sätt.

  3. Just precis! Det är väldigt udda det där…
    Men om som han nu som han sagt ”jag vill leva i en Sharia-styrd stat” såkan han ju flytta till en sådan. Sverige är ett kristet land med Kristna värderingar, det var det iaf. förr men snart sitter väll vi på zoo. Vad hände med att ”ta seden dit man kommer”???

  4. Jag har svårt att se att en person som bettet sig på det viset som Almqvist och de andra sverigedemokraterna överhuvudet ska kunna sitta kvar i riksdagen, med någon som helst trovärdighet. Beteendet var förfärligt och förkastligt. Att definiera vem som är svensk eller inte, att kalla folk för nedsättande nidnamn är oförsvarbart, anser jag. Rasism, sexism och tendenser till våld. Den här skandalen och alla avhopp och interna stridigheter kommer att påverka partiet, opinionsmässigt, politiskt och trovärdighetsmässigt. Självklart ska det här publiceras. Det hade nog publicerats om det var någon i de andra partierna också som uppträtt så här. Som vanligt så ser sd sig själva som offer, men det är ju lite det som partiet bygger på.

Kommentarer avstängda