Nyheter

BLODFEST I MATAFFÄREN – Fyra män tillfredsställde sig själva


Ena halvan av köttligan sitter bakom lås och bom men den andra halvan jagas ännu av polis.

Mellan juni och september begicks ca 15 stölder av lyxkött för tusentals kronor vid varje tillfälle i matvarubutiker i Sthlm-området, från Knivsta i norr till Södertälje i söder.

Fyra män, bosatta i Södertälje utförde stölderna, menar polisen. Två av dem har nu dömts i Södertälje tingsrätt. Männen fyllde tillsammans varukorgar eller varuvagnar med lyxkött och passerade ut antingen via spärrarna vid entrén eller vid en obevakad kassa under tiden personalen uppehölls.

Under slutet av sommaren inleddes en omfattande kartläggning av gärningsmännen och tillvägagångssättet bl a m h a övervakningsfilmer från butikerna.

I slutet av september gjordes ett tillslag mot männen för att få stopp på ligan. Två av männen häktades och har nu fått sina domar i Södertälje tingsrätt. En av dem, en man född 1978, döms för 11 stölder och frikänns för 2 försök till stöld till villkorlig dom och dagsböter.

Den andra mannen, född 1989 döms för fyra stölder till skyddstillsyn med samhällstjänst 120 timmar samt underkasta sig Frivårdens vård- och behandlingsplan. Di andra två är fortfarande på fri fot och är efterlysta.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook