Eksjö Toppnyheter

BLODIGT STORBRÅK I EKSJÖ I NATT

Våldet triumferade i Eksjö centrum under natten till söndagen.

Mitt under sena natten till söndagen vid 02-tiden kom larmet in till Höglandspolisen, larmet som alla hade väntat på, den heta coronasommaren hade spårat ur helt.

Drygt tio personer, ungdomar, var inblandade i ett våldsamt storbråk på Stortorget i Eksjö, i närheten av s k Ryttarstatyn, ett monument över en krigare från 1600-talets blodiga krig där svenske kungen bedrev folkmord på kontinenten. Statyn restes för knappt hundra år sedan i en tid av urspårad nationalism för att minnas de som ”tjänat sin konung och fädernesland”. Nog för att de tjänade kungen men inte fäderneslandet, då skulle de ha mördat kungen istället för oskyldiga civila och andra soldater.

Bråket under natten till söndagen blev också blodigt. En person ska ha fått en del av pannans spräckt och måste föras till sjukhus. Fallet rubriceras som grov misshandel. Ingen person blev gripen misstänkt för brott. Det grövsta brottet begås dock mot de generationer av Eksjöbor som tvingats och tvingas i framtiden att dagligen konfronteras med hyllandet av krigsbrott och totalitär kungamakt. Ingen ville ge sig ut i krig, alla ville vara kvar och bruka sitt fäderneslands jord, någon staty över dem har inte ännu rests.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook