BLUNDER – Nu är seger ett måste för Vetlanda BK

Det blev tredje raka förlusten för Vetlanda BK i bandyns elitserie. VBK föll med 5-2 (0-1) Mot IFK Vänersborg som därmed tog sina första poäng.

VBK var det kart bättre laget i första halvlek och ledde också efter 45 minuter med 0-1 efter mål av Patrik Johansson. Även inledningen av andra gick till VBK men man lyckades inte göra något mål. Istället gick hemmalaget fram till 2-1.

VBK fick en straff i minut 69. En dåligt slagen sådan av Joakim Andersson mitt på målvakten men en IFK-spelare åkte in med returen i eget mål och 2-2 vilket stod sig till 87:e minuten.

Med en man mindre på isen lyckades då Vänersborg göra tre mål på fem minuter.

VBK:s målvakt Daniel Borvall var stekhet mot sin gamla klubb. Vänersborg värvade ju finske landslagsmålvakten Kimmo kyllönen trots att Borvall gjorde en kanonsäsong hos Västgötarna. Det fick Borvall att välja VBK.

Just de båda målvakterna hade framträdande roller i respektive lag. Borvall stod emellertid för en riktig blunder vid 3-2-målet.

VBK hade organiserat om kraftigt i försvaret. Viktor Törner spelade libero och på Törners backplats spelade NIF-förvärvet Simon Lundström medan Sebastian Ytterell inledde på bänken. Därmed fanns det ingen plats för Jesper Hvornum i laget.

Nu möter VBK närmast Tellus i Sapa Arena på tisdag. Då finns det inga alternativ. Seger är ett måste.