Blunder och slarv – så lyckades Vetlanda BK förlora igen

Vetlanda BK stod för en bra insats i bortamötet mot Sandviken men ett stort antal bolltapp på egen planhalva innebar att SAIK kunde vinna med 6-4 (2-2).

Om VBK inte slarvat så betänkligt som man gjorde på egen planhalva mot tänkta topplaget kunde det mycket väl blivit både poäng och seger. Nu blev det nada…

Joakim Andersson svarade för båda VBK-målen i första halvlek och vid båda stod förre SAIK-spelaren Niklas Gälman för fina framspelningar. 0-1-målet var för övrigt Anderssons 200:e seriemål för VBK.

Den första halvleken spelades annars i ett mycket lågt tempo vilket förmodligen var precis det VBK ville. I Göranssons Arena är det hemmalaget som ska stå för finspelet.

Den andra halvleken inleddes med att VBK slarvade bort ett pass på egen planhalva i uppbyggnadsfasen. Vips hade SAIK tagit ledningen för första gången i matchen. Efter ytterligare ett SAIK-mål svarade Simon Lundström för nästa felpass på VBK:s planhalva.

Men bara någon minut senare dunkade Joakim Andersson in sitt tredje mål via en straff till 5-3 och direkt efter kopierade Jesper Hvornum ( som kommentatorn för dagen döpt om till Hyvonen…) bedriften men då via en högerhörna och 5-4.

Nu var VBK på gång och hade också kvitteringsläge. Men den sista VBK-blundern på egen planhalva stod Niklas Gälman för och stunden efter fastställde Daniel Mossberg slutresultatet 6-4 på hörna.

Närmast väntar Edsbyn hemma för VBK. Den matchen spelas på onsdag kväll.