Nässjö Nyheter

Bobbys styvpappa frigiven – ”Anmärkningsvärt, en jävla typ”

Kriminologen och polisprofilen Leif GW Persson tycker det är anmärkningsvärt att Bobbys styvpappa redan kunnat bli frigiven.

Fallet med 10-årige Bobby som för snart sju år sedan genomled fruktansvärd tortyr och sedan dödades av sin mamma och styvpappa i Malmbäckstrakten fick stor uppmärksamhet.
Efter sex år i fängelse har föräldrarna frigivits villkorligt. Domen för  grov misshandel, grovt vållande till annans död, olaga frihetsberövande, grovt olaga tvång, brott mot griftefriden och grovt falskt larm var på 10 år. Styvpappan bor nu under nytt namn i västra Sverige.
”Det är en jävla typ det där. Att han är ute ur fängelset redan efter sex år är väldigt lindrigt. Han är ju dömd tidigare och i folklig mening skyldig till mord, så visst är det anmärkningsvärt rent moraliskt”, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.
Bobby torterades med elchocker, sov i ett hönshus, kastades ut i snön som bestraffning, bands sedan vid en kamin och dog. Föräldrarna la honom sedan i en låda, virade in den i kättingar och sänkte kroppen i Lovsjön söder om Jönköping, for sedan till Göteborg och låtsades ha tappat bort pojken på en parkeringsplats.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook