Nässjö

Bobbys styvpappa misstänks för nytt brott

För snart åtta år sedan torterade han ihjäl 10-årige Bobby utanför Malmbäck. Ifjol släpptes han fri. Nu åtalas styvpappan för ett nytt brott.

[adrotate banner=”28″]
10-årige Bobby torterades till döds av sin mor och styvfar vintern 2006. Föräldrarna dömdes till fängelse efter en mycket uppmärksammad rättsprocess i Eksjö tingsrätt.
För ett år sedan släpptes föräldrarna fria efter att ha avtjänat 2/3 av sina 10-åriga straff.
Styvpappan flyttade till västra Sverige och bodde i en husvagn där han attackerades. Folk tyckte helt enkelt inte om honom. Han flyttade vidare till Oxelösund.
Där ska polisen i slutet av september ha hittat honom på en central gata beväpnad med en kniv samtidigt som han var hotfull och aggressiv, rapporterar Expressen.
Styvpappan åtalas nu för brott mot knivlagen. Han förnekar brott.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

8 Comments

 1. Hade han fått ett kännbart straff för mordet så hade han inte kunnat begå nya brott. Är ganska trött på våra slapphänta domstolar.

 2. Hårdare straff har ingen verkan på brotslighet det går åt annat med
  Kolla tex usa som har bland dom hårdaste straffen i världen är också det land som har störst prosent av sin befolkning i fängelse

  1. Så du menar på fullt allvar att han hade kunnat begå det här brottet om han fortfarande suttit inne.

  2. Uppenbarligen fungerar det. Nolltolerans som tillämpas i bla i New York har fått ner brottsligheten på rekordnivåer.

   Ett annat exempel som nämndes i radion för några dagar sedan, berörde brottsligheten vid Norsk-Svenska gränsen. Brottslingar som blev påkomna, gjorde allt, om de inte kom undan, såg till att gripas på den norska sidan. Då rättssystemet var ännu slappare i Norge, och man då snabbare kunde återgå till sin brottsliga verksamhet .

 3. mikael….hade han fått ett hårdare straff så hade han fortfarande suttit inne och inte skadat någon oskyldig. Tyvärr så tas det mer hänsyn till brottslingarna än oss vanliga människor många gånger. Hur många gånger har tex. inte grova brottslingar fått helt oförklarliga permisioner och gjort något under dessa! Hur tror du familjer till tex. mördade personer känner sig när förövaren får permision efter ett par år bara. Om han ens får så långt straff. Hur kan tex. 5 grabbar misshandla en person så han svävar mellan liv och död i måndare…och förövarna får samhällstjänst. För att inte tala om gruppvåldtäkten för ett tag sen när svinen frikändes!

 4. Det enda jag säger är att hårdare straff löser inget det går ut andra saker med inte bara att låsa in folk så länge som möjligt

Kommentarer avstängda