Debatt

”Bojkotta EU-valet!”


”Efter spektaklet med snuset, lakritspipor etc etc i EU-parlamentet bör vi alla bojkotta nästa års EU-val”, skriver debattören Olle Ljungbeck i ett debattinlägg.
[adrotate banner=”27″]
Röstar vi, gör vi oss själva löjliga och nedvärderar oss som tänkande och mogna människor. Detta dårhus – EU-parlamentet – förlöjligar ju sig själva och dem som röstar. Inte ens Kafka skulle kunnat överträffa denna församlings absurditeter.

Hur länge till skall vi vara medlemmar i denna galenskapens församling, som verkar befolkad av enbart narrar och pajasar.
Våra egna representanter skiljer sig inte från mängden utan spelar med på fullt allvar i denna teater. För det måste väl ändå vara teater. Är det på riktigt bör de allesammans förvisas till närmaste mentalsjukhus för obotliga.
Olle Ljungbeck

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

11 Comments

 1. Må va hänt att det är ett dårhus, men makten förstärks i Bryssel mer för var dag.
  Så att inte rösta vore att vara minst lika dåraktig själv.

 2. För mig är det självklart att rösta i alla val som jag har möjlighet till, så även i eu-valet. Man kan tycka att en del saker går åt fel håll i Bryssel och att mkt är centralstyrt. Men det är så många viktiga frågor som beslutas om såsom jordbruket, fiskefrågor och hur vi ska få ner co2-utsläppen. Sedan är det mkt lobbyism och intresseorganisationer som vill kunna påverka i vissa riktningar. Då är det extra viktigt att kämpa för det. Och inte minst för ett öppet och tolerant Europa, där vi tyvärr kan se bruna partier på frammarsch i en rad länder. dessa påverkar även i eu-parlamentet. Därför är det viktigt att rösta i eu-valet!

 3. Skulle aldrig falla mig in att rösta i eu valen med min röst skulle jag axepterat hela eu byrokratin och det vägrar jag att göra

 4. Genom att avstå från att rösta accepterar du EU så helt och fullt att du avstår från din möjlighet att påverka.
  Gäller för övrigt alla val i livet.

 5. Strandh menar att man får möjlighet att påverka om man röstar. Tyvärr gäller det inte alltid, speciellt inte i kommunvalet eftersom kommunpolitikerna normalt inte lyssnar på väljarna. Vi väljare får aldrig i förväg veta vilka som skall bilda samarbete för att styra kommunen och det är bara flummigheter i partiernas valmanisfest. När valet är genomfört ligger fukus på att roffa åt sig åtråvärda positioner i olika nämnder och styrelser.

  Efter riksdagsvalet efter 2006 har vi däremot märkt att röstsedeln gett effekt ty vanliga arbetare har fått betydligt mera pengar att röra sig med. Summerar vi hur mycket mera pengar en sjuksköterska, metallarbetare, lärare, snickare eller undersköterska har fått i sin plånbok så rör det sig om belopp mellan 60 000 och 100 000 kronor. En röst på ett Alliansparti i valet 2014 har samma kraft på hushållens privatekonomi som vid valet 2006. Låt inte vänster- och mijöaktivister komma till makten tillsammans med socialdemokraterna.

 6. Den Uppmärksamme läsaren förstår säkert att väljarnas valutslag är direkt avgörande för partiernas antal platser i de beslutande församlingarna. Minns säkert också att ett Alliansstyre har varit de borgerliga partiernas huvudalternativ i sedan valet 2006.
  När sedan väljarnas utslag gör ett sådant styre omöjligt får partierna acceptera det och göra det möjliga av situationen.
  Skyll inte valutgången på partierna. Väljarna bestämmer i en demokrati!

  1. Skyll inte på väljarna Kjell-Egon Strandh!
   Det är inte väljarnas utslag som gett oss nuvarande styre, med t.ex. tre kommunalråd och ett oppositionsråd. Allianspartiernas väljarrunderlag har troligen inte ens drömt om att få ett maktblock med så spretig kommunledning i Vetlanda.
   Resultatet av nuvarande maktblocks agerande kommer förmodligen att ge Moderaterna och Centern huvudbry när valmanifest ska formas inför valet 2014. Särskilt moderaternas toppstyrda partiorgansiation med ”krögaren” Klas Håkansson som gruppledare.
   Begreppet demokrati är för starkt ord Kjell-Egon Strandh, folkviljan menar jag blev åsidosatt när förhandlingarna gick löst efter valet 2010. Du har varit med länge och vet bättre. Brister finns i ledarskapet på många ställen, särskilt i partitopparna.

 7. I många kommuner går partierna till val på egen hand och i grunden tycker jag att det är bra. Att säga att det bara är flum i manifesten tycker jag är att generalisera. Det finns goda och mindre bra exempel. Sedan är det skönt att eu-valet har med just sakpolitik att göra och inte regeringsfrågan exempelvis. Förhoppningsvis kommer eu-valet påverka även riksdagsvalet till att lyfta frågor som inte bara handlar om jobb och ekonomi. Som svenska val oftast handlar om. Jag hoppas
  På ett riksdagsval som handlar om miljö och välfärdsfrågor, kopplat till jobbfrågan givetvis.

 8. Rösta så att inte miljö-flummarna inte gör oss utfattiga. Se på Tyskland, miljö-flummarnas tid där är förbi och ekonomin är stark.

  1. De gröna tappade runt 2 procent i Tyskland, om vi ska vara lite balanserade. Analysen till det är komplex. Merkels ställning där är stark. I Österrike och Norge har man gjort sina bästa val någonsin nyligen. Så den gröna rörelsen växer.

 9. Grönt är kanske en vackrare färg än brunt, men vad det gäller ekonomi och välfärd så kan ju inte de gröna miljö-flummarna vara ett alternativ!

Kommentarer avstängda