Ekonomi Sävsjö Toppnyheter Vetlanda

BOMBEN: Vetlanda kommun köper förlustbolag i Sävsjö

Nu är det klart. Kommunala energibolaget Njudung energi köper Sävsjö biogas som gått med enorma förluster de senaste åren.

Njudung Energis styrelse och Göteborg Energis styrelse har kommit överens om en affär som innebär att Njudung Energi Vetlanda AB köper Göteborg Energis aktieinnehav i Sävsjö Biogas AB. Sävsjö Biogas bedriver i sin anläggning tillverkning av biogas och biogödsel och bolagets ägs till 90,5 procent av Göteborg Energi. Resterande 9,5 procent ägs av Vrigstad Fjärrvärme AB.
LÄS MER: Efter 88 miljoner kr i förlust – äntligen vinst för Sävsjöföretaget
LÄS MER: Hon vill granska kommunens affärer i Sävsjö

– Det är med stor ödmjukhet och glädje som vi fattat detta beslut. Njudung Energi har en omfattande verksamhet inom avfallshantering och ser med denna affär en möjlighet att skapa ett lokalt kretslopp för matavfallet men även annat rötbart avfall i området. Vi har ambitionen att utveckla och skapa en lönsam verksamhet samtidigt, säger Ola Rosander, VD för Njudung Energi, i ett nyhetsmeddelande under sena fredagsmorgonen.

– Som ett led i Göteborg Energis strategiska inriktning att koncentrera verksamheten till Göteborg har vi valt att avyttra aktierna i Sävsjö Biogas AB. Det är glädjande att bolaget nu kan tas över av en aktör med stark lokal förankring som kan fortsätta utveckla verksamheten, säger Lotta Brändström, VD på Göteborg Energi.

Styrelserna för Njudung Energi och Göteborg Energi är överens om affären. Affärens genomförande beräknas ske i juni 2017.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook