Nyheter

Bomblarm på Skavsta – flygplatsen avspärrad


Delar av Skavsta flygplats har spärrats av idag söndag förmiddag. En väska med misstänkt explosivt pulver hade anträffats vid incheckningen på flygplatsen. Det visade sig senare, men först efter flera timmars drama och förhör, vara falskt alarm.

Väskans ägare är identifierad.
Bagagehallen och avgångshallen har spärrats av och tömts på passagerare. Detta påverkar i första hand de avgående flygen, de ankommande kommer fortfarande att få landa.
Händelsen har rubricerats till förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisens bombgrupp är på väg från Stockholm.

Det finns i nuläget inga hot mot flygplatsen. Bombgruppen var på plats vid 12-tiden uppdraget drar ut på tiden eftersom gruppen fått problem med sin utrustning. Under tiden har flera avgångar blivit avsevärt försenade.

”Väskan ger utslag på ett pulver som anses explosivt eller brandfarligt, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral, till TT.
Kvinnan som checkade in väskan förhörs av polisen.
”Hon samverkar med oss och i nuläget har vi inga skäl att misstro personen. Problemet kvarstår att väskan ger det här utslaget”, säger Roland Lindkvist.

Vid 16-tiden kunde polisen meddela att det inte fanns tecken på att väskan skulle ha innehållit någon form av explosiva varor. Det var bara kvinnans personliga tillhörigheter i den.
Alla misstankar mot kvinnan har tagits bort av jourhavande förundersökningsledare. Hon har fått tillbaka sina tillhörigheter. Den 78-åriga kvinnan hade varit på besök i Sverige hos anhöriga och firat jul och nyår och var under eftermiddagen återigen på väg hem till Polen, enligt polisen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook