Boro bäst på Höglandet – förbi Nässjö HC efter bortavinst

Nässjö HC förlorade hemma men Boro/VHC vann borta och är nu bäst på Höglandet i div 2.

Nässjö HC kunde inte rå på Gislvades SK hemma i Höglandsrinken på onsdagskvällen. Gislaved som i förra matchen vann över HC Dalen är formstarka och vann med 2-4 (sista målet i tom bur) efter att ha dragit iväg till 0-2 redan efter 8 minuter i första perioden.

Boro/VHC gjorde vad de skulle borta mot Jonstorps IF men inte mer. Boro tog tidigt ledningen men skakades av att spela 3 mot 5 i början av 3e perioden. Jonstorp reducerade till 1-2 med bara 4 minuter kvar och satte press genom att ta ut målvakten. Istället kunde Boro göra 1-3 i tomt mål.

I och med vinsten går nu Boro/VHC om Nässjö HC i div 2 södra och upp på 6e plats bara 1 poäng efter HC Dalen och 2 efter Alvesta. Boro har tagit in 8 poäng på HC Dalen från och med i söndags.