Boro föll på straffar hemma mot Osby

Osby fick vända tillbaka till Skåne med två poäng – den tredje stannade i Landsbro. Efter en oavgjord förlängning, 4-4, var det gästerna som vann straffstriden. Inte helt rättvist kan man tycka eftersom Boro VHC vann skottstatistiken klart.

Det började rätt bra. Martin Löfgren gav Boro ledningen efter dryga 8 minuter men glädjen vara bara fem minuter  innan Osby kvitterade. Efter 16.46 återgav dock Thomas Josefsson Boro ledningen och det stod sig perioden ut.

Andra perioden hade knappt hunnit börja förrän Osby kvitterade med ett ganska billigt mål. Sen dröjde det fem minuter innan nästa mål kom ochn det var Osby som tog ledningen med 2-3. Sen gick fem minuter till och det ringde på nytt bakom Nestor Lögdahl i Borokassen. 2-4 var i det läget inte någon rättvisande bild av hur matchen utvecklade sig. Drygt tre minuter före periodslutet kunde Tobbe Josefsson fullt rättvist reducera till 3-4.

Tredje perioden lir ett långt krigande från Boros sida att komma i fatt – och helst förbi. Osby försvarar sig framgångsrikt men efter 14.49 tråcklar Myggan Andersson in kvitteringsmålet till 4-4.

Under fjärde perioden hände ingenting som är värt att berätta.

Sen var det Osbys målvakt Jani Palmroos som ordnade straffsegern åt Osby.

De 373 åskådarna fick med andra ord se en match med följande siffror: 2-1, 1-3, 1-0, 0-0, 0-1.