Boro slog Värnamo efter förlängning

Spelkvaliteten var kanske inte så mycket att hurra över men intensiteten var stundtals hög. Efter två perioden var det knappast någon som trodde att Boro VHC skulle ta hem segern i hemmamötet mot Värnamo GIK. Men matchen slutade 6-5.

Vägen dit gick via 0-1, 1-3, 4-1, 1-0.

Men det krävdes förlängning för att få till det avgörandet.  Det tog bara 22 sekunder innan Mattias Karlsson  satte dit den avgörande pucken.

Den första perioden böljade spelet lite fram och tillbaka men redan efter 6.47 tog Värnamo ledningen. Sen blev det inga fler mål.

Andra perioden hann bara bli 51 sekunder gammal då  Värnamodrygade ut led ningen till 0-2. Det var jämnt och ovisst och Boro hade ett par stolpskott men sånt räknas ju inte. Men efter 12.50 reducerade Boro till 1-2 genom Martin Löfgren. Men knappt fem minuter senare drygade Värnamo ut ledningen och det stod 1-3. I sista periodminuten blev det inte alls rättvist 1-4.

Det var nog inte alltför många som trodde att Boro skulle hinna ifatt, i synnerhet som Värnamo inledde perioden bäst. Men efter hand hinner Boro ikapp spelmässigt och tar över. 2-4 kom efter knappt 9 minuter genom Joakim Andersson. 3-4 dröjde sen inte en minut.

4-4 kom efter 11.57 – och var Mike Hanna som lurade sin gamla klubbkombis i Värnamomålet.  Här följde en intensiv period och efter 15.24 kom B oro i ledningen för första gången sedan Myggan Andersson klippt in 5-4.

Men det skulle inte bli någon trepoängsseger. Med två sekunder kvar av matchen lyckas Värnamo kvittera och det blev förlängning.

Så lång blev den dock inte. Efter 22 sekunder gjorde Tulle Karlsson det avgörande målet.

Notabelt i örigt: Oskar Lernstål tog över målvaktsspaden i Boromålet från och med tredje perioden fram till slutet.