Boro vann hemma – Nässjö vann borta

Dubbla vinster för Höglandslagen i division 2-hockeyn. Tabellen har nu jämnat till sig ordentligt.

Boro/VHC tog emot HC Dalen i ett norralänsderby och tog tidigt ledningen genom ett mål av Alexander Jepsen.
I andra perioden spelade Dalen tufft men fick själva utdelning på en Boro-utvisning i slutet av perioden.
Boro/VHC svarade direkt i tredje perioden genom att sätta 3-1 och i mitten av perioden 4-1 i power play.
Med åtta minuter kvar av matchen skapade HC Dalen lite spänning genom att göra 4-2.
Men närmare kom man inte och i slutet av matchen blev det bråk. Boros Gustav Andersson och Dalens Sebastian Bergqvist fick båda matchstraff.

Nässjö mötte Jonstorp borta och hade en komfortabel ledning med 0-3 i början av andra perioden. Men Jonstorp kämpade sig in i matchen och med tio minuter kvar stod det 5 lika.
Då räddade Fredrik Engdahl segern åt Nässjö med ett mål i powerplay.

Både Boro och Nässjö HC stärker nu sina positioner i tabellen och tar in på Dalen och drar ifrån lagen under strecket.

Av: Redaktionen, [email protected]