Boro VHC tog viktig hemmavinst mot Jonstorp

Återstarten i hockeytvåans södra del blev tuff för Boro VHC. Mögtet hemma i Borohallen slutade visserligen med vinst mot skånska jumbolaget Jonstorp – men gästerna hade ledningen efter första perioden.

Och det blev ingen e nkel vinst: det krävdes förlängning innan resultatet kunde fastslås till 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0). Boro behövde använda 3.21 innan den pucken kunde slås in i gstkassen.

Matchens första mål kom redan efter dryga två minuter, då Boroförsvaret blev helt överspelat. Nestor Lögdahl släppte en retur, som sen skickades in i nätet.

Andra perioden hann inte bli mer än dryga minuten gammal innan Th9omas Josefsson tryckte in kvitteringsmålet. Men glädjen blev kortvarig – två minuter senare återtog Jonstorp ledningen på ett snyggt sätt.

Fortsättningen  av perioden blev jämn med ett spel som böljade fram och tillbaka. Jonstorp gjorde inte intryck av att vara seriens jumbolag.

Tredje perioden inleddes åter med ett tidigt mål. Den här gången var det Boro som kvitterade genom Henrik Gustavsson. Resten av perioden bjöd på tämligen hafsigt spel och en hel del utvisningssituationer. Jonstorp föreföll vänta på sin chans till avgörande i den fjärde perioden.

Men det blev i stället Boro som tog den. Redan efter en dryg halvminut fick Tobias Josefsson en crosspassning som han från tekningspunkten förvaltade på rätt sätt med ett skott jupp i målvaktskrysset-

Det slutade alltså med Boroseger med 3-2 inför bara 323 åskådare.