Boro VHC vann komfortabelt över Alvesta

Boro VHC kunde spela hem en komfortabel seger i hemmahallen på söndagskvällen, då Alvesta kom på besök. Siffrorna skrevs till slut 4-1 (1-0, 2-1, 1-0). I mål stod för övrigt Nestor Lögdahl, som än håller nyförvärvet Oskar Lernståhl stången.

Segern gjorde att Boro fortfarande har Alvesta mellan sig och kvalstrecket och det kan vara nog så värdefullt inför de sista omgångarna.

Nu bjöd den här kvällen ine särskilt mycket dramatik. Efter knappa fem minuter gjorde Thomas Josefsson första målet. Sen blev det inte flera under den perioden även om Alvesta var väldigt nära en kvittering efter 17 minuter.

I andra perioden b öljade spelet fram och tillbaka ända tills Alvesta gjorde 1-1 efter 11 minuter. Då tog Borospelarna sig samman samtidigt som Alvesta drog på sig ett par ganska onödiga utvisningar. Efter 14.32 gjorde Joakim Andersson 2-1 och tre minuter senare följde Karl Altsäter upp en viss dominans med att sätta dit 3-1.

Alvesta fortsatte tredje perioden ungefär som slutat den andra: med utvisningar i rad. Och sånt håller inte i längden. Efter 16.27, då Boro spelade 5 mot 3, gjorde Erik Albinsson 4-1, siffror som egentligen borde större i Borofavör.

Nu gäller det att ladda om till bortamötet mot Åseda på onsdag.