Boro VHC vann play off mot Ulricehamn

Boro VHCs första playoff mot Ulricehamn blev en riktig folkfest med sådär 1 100 på läktaren – hade varit så tidigare under säsongen kanske allt sett lite annorlunda ut. Och överraskande lätt kunde Boro ta hem matchen med 4-3 (2-0, 2-1, 0-2).

Båda lagen verkade vilja försöka sätta sig i respekt från stund. Det blev med andra ord några ordentliga smällar men ändå på rätt sida om lagen. Det dröjde faktiskt bara drygt 7 minuter tills Mike Hanna, assisterad av ett annat nyförvärv, Nikolajs Jerofejevs, kunde ge Boro ledningen med 1-0.

Efter 19.02 skickade Gustav Andersson pucken till Jerofejevs, som inte gjorde något misstag och det stod plötsligt 2-0.

I andra perioden kröp Ulricehamn lite närmare efter 7 minuter och det stod 2-1 – med två borospelare i utvisningsbåset. Och sen följde en period då domarna verkligen fick göra skäl för lönen med en rad utvisningar för båda lagen – men mest för Ulricehamn. Efter 14 minuter gjorde Joakim Andersson 3-1 och tre minuter senare följde Mattias Karlsson upp med 4-1 i numerärt överläge.

Tredje perioden inleddes med att Borospelarna mest bara ville få tiden att gå. Det brukar straffa sig. Men det höll i 14 minuter, då Ulricehamn reducerade till 4-2. Och följdriktigt kom 4-3-reduceringen efter 18.43 varpå Ulricehamn tog time out.

Men det blir inte fler mål i alla fall. Första play off-segern satt bra. Nu blir det retur på borta på lördag.