Boro VHC vann rättvist stökig batalj

Det blev heta känslor i fredagskvällens möta i Borohallen mellan Boro VHC och Helsingborg, en drabbning som Boro till slut vann med 4-2 (1-1, 0-1, 3-0). Och även om det såg tufft ut för Boro lyckades man till slut segern i land.

Det började annars ganska bra för hemmalaget, då Thomas Josefsson redan efter tre minuter gjorde första målet. Men Helsingborg behövde sen bara ytterligare tre minuter för att kvittera. Perioden fortsatte i högt tempo och Helsingborg måste nog sägas ha ett litet, litet övertag fram till periodvilan.

Det övertaget behöll man in i andra perioden. Gästerna gick upp i ledningen efter sex minuter och den ledningen slog man vakt om perioden ut.

Med tanke på spelutvecklingen i de båda första perioderna hade man kanske inte världens största förhoppningar inför den sista perioden. Men hemmaspelarna hade tydligen talat allvar med varandra i pausen och kom ut som ett nytt lag.

Efter tre minuter kvitterade Alexander Amundsson – och sen började utvisningarna dugga tätt i båda lagen.

Ledningsmålet 3-2 dröjde sedan till 11.34, inslaget av Thomas Josefsson och sen dröjde det knappt en minut innan det var Joakim Anderssons tur att göra 4-2. Därmed fortsatte utvisningarna att dugga. Båda lagen var lika goda kålsupare.