Borospelare kvällens hjältar – vann mot serieledarna

Boro vann hemma i Landsbro över serieledande Tyringe på onsdagskvällen efter en mycket spännande avslutning.

Efter sex raka förluster och en förnedrande 9-1-förlust senast var Boro/VHC piskade att prestera mot tuffaste motståndet i serien:  tabellettorna Tyringe. Och det började exemplariskt. Martin Lövgren och Joakim Andersson gjorde 1-0 och 2-0 i första perioden.
Men Tyringe kom tillbaka blixtsnabbt i inledningen av andra perioden. På mindre än en minut var det kvitterat.

I andra perioden och början av tredje lyckades Boro inte få utdelning trots 5 powerplay. Men segermålet kom efter knappt 54 minuter genom Thomas Josefsson.
Boro fick dock en spelare utvisad med bara en minut kvar och Tyringe tog ut målvakten. Spänning in i det sista men Boro höll undan.

Boros seger kom samtidigt som Osby förlorade mot Värnamo och 4 poäng skiljer nu för Boro ned till lagen under strecket.

I Virdavallens ishall lyckades Nässjö HC besegra Alvesta med 2-3.