Boro/VHC seriesegrare efter vinst i Höglandsderbyt

Boro/VHC blev starkare än HA74 till slut i Höglandsderbyt i Landsbro i sista omgången av grundserien. Tack vare matchvinsten tog Boro också hem seriesegern.

HA74 tog visserligen ledningen i första perioden och kvitterade också till 2-2 i mitten av andra men när Thomas Josefsson först passade till 3-2 direkt efter kvitteringen och sedan i tredje perioden själv gjord 4-2 var matchen avgjord.
HA74 tog chansen med drygt en minut kvar i spel 6 mot 4 men följden blev istället 5-2 i tom kasse.
5 – 2 (0-1, 3-1, 2-0) till slut inför storpublik, närmare 1100 personer såg gratismatchen.

Eftersom både Lund Giants och Mjölby HC förlorade sina matcher blev Boro/VHC seriesegrare efter att ha vunnit 16 av 22 matcher.