Debatt

”Bort med det korrupta” – hoppas Arlabönderna gör uppror


”Jag hoppas att Arlas pinade leverantörer en gång för alla gör uppror och sopar bort både ledning och styrelseledamöter. Bort med allt det korrupta. Och in med hederligt folk i styrelsen”, skriver Rune Lanestrand i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

ARLA-direktörens månadslön på en halvmiljon räckte inte för att betala fruns resa till Paris. Utan det fick de svenska resterande hårt pressade mjölkbönderna göra. Inte förrän Uppdrag Granskning konfronterade Arla-direktören Henri de Sauvage Nolting betalade han tillbaka för fruns shoppingresa.
2014 när Henri de Sauvage Nolting deltog i ett möte i Paris och tog med sin fru och lät Arla betala för frun hade han en grundlön på 5,4 miljoner och en rörlig bonusersättning på 803 000.
Hur otroligt fräcka och skrupelfria Arla-ledningen är framgår av motiveringen till den oförtjänta bonusen: ”22014 var på det hela ett starkt år för företaget.” Att mjölkbönderna gick på knäna och hundratals tvingades lägga ner och i en del fall fick gå från sina gårdar är inget som bekymrar Arla-ledningen.
Liten tuva kan stjälpa stort lass. Jag kan bara hoppas att detta avslöjande blir droppen som får bägaren att rinna över och att LRF inte än en gånga lyckas rädda kvar de odugliga Arla-topparna.
Jag hoppas att Arlas, under många år pinade leverantörer, äntligen,en gång för alla gör uppror och sopar bort både ledning och styrelseledamöter. Bort med allt det korrupta. Och in med hederligt folk i styrelsen som inte bara sitter för att sko sig själva..
Jag hoppas att man sätter stopp för Arlas misslyckade globalisering med verksamheter runt om i världen. Att Arla i stället satsar på svensk mjölk, stoppar antibiotikastinn importmjölk från GMO-fodrade danska och tyska kor. Och på så sätt återfår konsumenterna förtroende som Arla Foods direktörer har förstört.

Rune Lanestrand
Tidigare redaktör för Småbrukaren

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook