"Bort med rutavdrag och sänkt restaurangmoms" | Höglandsnytt
Debatt Opinion

”Bort med rutavdrag och sänkt restaurangmoms”

”Bort med rutavdrag och sänkt restaurangmoms. Detta är reformer som i stort sett bara de som redan har det gott ställt kan utnyttja”, skriver Carina Strömbäck (v) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Regeringen har nedmonterat sjukförsäkringen och arbetslöshetskassan under den tid de har haft makten. Högre avgifter och försämrade skydd. Alliansens politik har inte gett önskat resultat att få fler i arbete utan lett till att fler slås ut. Ungdomsarbetslösheten är högre än någonsin. Fler lever på socialbidrag.

Ingen vill bli sjuk eller arbetslös. Men om man hamnar i den situationen måste man kunna leva på sin ersättning till dess att man kan börja arbeta.

Dagens situation har lett till ökade klyftor i samhället där inte minst våra barn är förlorare. Barnfattigdomen ökar markant.

Låt inte våra ungdomar bli en förlorad generation utan chans att komma in på arbetsmarknaden. Satsa på ökade möjligheter till studier.

Bort med rutavdrag och sänkt restaurangmoms. Detta är reformer som i stort sett bara de som redan har det gott ställt kan utnyttja. Använd våra gemensamma skattepengar till att förbättra för de som bäst behöver det.

Carina Strömbäck, vänsterpartiet i Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

 1. Vänsterpartiet är som vanligt helt ute och cyklar… Att flera har råd till att få mera fritid genom att andra hjälper dem med dessa sysslor skapar flera jobb..

  Att flera lever på socialibidrag beror på att alla partier utom SD gör allt för att öka invandringen..

 2. Carina Strömbäck , godmorgon och välkommen till världen.
  Inte bara ute och cyklar , utan utrustad med skygglappar och hörselskydd också.
  Tiden med 5-årsplaner , planekonomi och jättebillig Vodka i enlitersflaskor utan etiketter, är förbi , Carina !
  Vi måste hushålla med resurserna och inte slösa pengar på att vara världens samvete hela tiden .

 3. jaha och hur många jobb blev det? ungdomsarbetslösheten är hög och hur många jobb som det eventuellt blivit av den sänkta momsen och rutavdraget kontra alla som sagts upp på grund av besparingar är det få som vet. Jag menar att det hade varit fler som arbetat om man inte hade gjort dessa ändringar. Dessutom hade fler kunnat få återhämta sig från sjukdomar och skador på ett bättre sätt utan att behöva ha ont i magen när försäkringskassan avgör om man är sjuk eller om det är möjligt att man kan utföra något slags arbete. Detta i en tid när de som är friska inte kan få arbete på grund av bristen på arbeten. Om man inte får sjuklön så är det att sälja allt man äger och sedan söka försörjningsstöd som gäller. Hur tror du att detta påverkar tillfrisknandet och även de barn som lever i familjer där detta händer. Är det möjligt att ni har missat att vårt samhälle är oerhört ojämnlikt.

  Du som är SD positiv har kanske missat alla undersökningar som visar på allt det positiva som invandringen har bidragit till. Den sista visar att om vi i Jönköpings län inte haft den så hade vi varit i samma befolknings och ekonomiska läge som våra Norrlands län. Du måste se till mer än kostnader och ta reda på hur det egentligen förhåller sig och inte bara se till den felaktiga och ensidiga bild som SD ger. De livnär sig på skrämselpropagande och direkta felaktigheter. om man vill kan man få statistik att visa det man är ute efter det beror helt på vilken utgångspunkt man har.

 4. Orolig Vetlandabo….nu blir jag lite nyfiken. Kan du vara vänlig och hänvisa till någon rapport som visar det positiva med invandringen tex. dom senaste 10 åren. Och då ska det helst vara en politiskt obunden undersökning som även har med det negativa.

 5. Blanda INTE ihop arbetskraftinvandringen på 60-80-talet, majoriteten av dom som kommit till sverige dom senaste 10 åren kommer du ALDRIG att få se på en arbetsplats!!! SD öppnar ögonen för dom som vill och är öppna för en förändring, SD skulle inte finnas om det inte funnits något fel på nuvarande invandrings politik…

 6. Orolig Vetlandabo: Instämmer med Höglandsbo, redovisa gärna dessa positiva rapporter, om invandringen.
  Samhällsvetenskaplig och ekonomisk forskning pekar snarare på att en hög invandring inte är förenlig med ett välfärdssamhälle. Senast så bekräftades detta av en rapport från Uppsala Universitet.
  När integrationsminister Erik Ullenhag skulle bevisa att invandringen var lönsam, fick han gå ända till Japan som tar emot 38 st flyktingar, och med en hårt reglerad arbetskraftsinvandring, där endast specialister med kunskap som inte finns att uppbringa i Japan accepteras. Det vill säga en absolut motsats till den invandringspolitik som förs i Sverige.
  Ett mer närliggande exempel är Norge som tillsatte en utredning som skulle gå till botten med vad invandringen medförde för konsekvenser. Den allra viktigaste slutsatsen var att en fortsatt hög invandring skulle på sikt hota norsk välfärd. Norges regering ledd av socialdemokraten Stoltenberg tog till sig rapportens slutsatser och har inlett ett arbete för att systematisk minska invandringen till Norge, Vilket har gett resultat, och i motsats till Sverige har man nu en invandring som minskar.
  Kanske skulle du vara lite mindre naiv och auktoritetstroende, och istället ifrågasätta vad som sägs av våra politiker och media. Läs, och se gärna på utländsk media, från de nordiska till BBC och CNN, så kommer du snabbt inse att svensk media många gånger har en egen speciell sanning, jämfört med omvärldens.

Kommentarer avstängda