BOUVENG: "Skatten är hushållens största utgift" – vill sänka skatterna ännu mer | Höglandsnytt
Debatt Vetlanda

BOUVENG: ”Skatten är hushållens största utgift” – vill sänka skatterna ännu mer

”500 kronor i sänkt skatt för en sjuksköterska. Idag fredag är det Internationella sjuksköterskedagen. Det är ett tillfälle att hylla viktiga hjältar inom välfärden. Men det är också ett tillfälle att diskutera möjligheter och utmaningar för en viktig yrkesgrupp. Vi Moderater vill att det ska löna sig bättre att jobba som sjuksköterska och att vidareutbilda sig till specialistsjuksköterska”, skriver Vetlandapolitikern och riksdagsledamoten Helena Bouveng (m) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

Lönen är en viktig fråga för alla som arbetar. Men lika viktigt är vad som kommer in på lönekontot efter att skatten har dragits. Skatten är hushållens enskilt största utgift. Moderaterna vill att det ska löna sig bättre att arbeta. Vi har sänkt skatterna förut med goda resultat för jobben och för välfärden. Vi vill göra det igen och rikta sänkningarna mot dem som har små och medelstora inkomster. Vi föreslår ett ytterligare jobbskatteavdrag som ger omkring 500 kronor mer i plånboken per månad för en sjuksköterska som jobbar heltid.

Inför valet lovade Socialdemokraterna att inte höja skatten för människor med vanliga inkomster. Det löftet sviker man genom att låta allt fler betala statlig inkomstskatt. Nästa år kommer fyra av tio barnmorskor att beskattas som höginkomsttagare och därmed betala statlig inkomstskatt. Moderaterna säger nej till den skattehöjningen. Utbildning och ansträngning måste löna sig, också för sjuksköterskor.

Under Alliansens regeringstid sänkte vi skatterna för människor med vanliga inkomster, samtidigt som resurserna till välfärden ökade. I den budget vi presenterade i höstas så lägger vi mer än 20 miljarder mer på välfärden fram till år 2020 än regeringen gör. Med en klok politik och kloka prioriteringar så går det.

Att människor jobbar är helt avgörande för att klara välfärden. Sverige behöver fler skattebetalare, inte högre skatter. Det måste löna sig bättre att arbeta. Därför säger vi nej till regeringens skattehöjningar på jobb och tillväxt.

Maria Malmer Stenergard (M)
Skattepolitisk talesperson och riksdagsledamot från Åhus

Helena Bouveng (M)
Riksdagsledamot och ledamot i Skatteutskottet, Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook